Sunday 11 October 2015

ပဲကြာဇံဟင်းချို


ငပိေထာင္းစပ္စပ္ေလး



အရည္ေသာက္တမ်ဳိး အျမဲတမ္း ခ်က္ရတဲ့ မာမာတို႕အိမ္မွာ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရတဲ့ အေတြးက ေန႕စဥ္ဆိုေတာ့လဲ ေခါင္းေတာ္ေတာ္စားပါတယ္။

ဒီေန႕ေတာ့ စိတ္ကူးရရာ ပဲဟင္းအရည္ေသာက္ေလး ခ်က္လိုက္ျပီး ပဲအရည္ထဲ ဆန္ၾကာဇံေလး ေရာထားလို႕ ေသာက္လို႕အင္မတန္မွ ေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
  2. ဆန္ၾကာဆန္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာ ၾကီးၾကီး ၅မြာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းသာသာ
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  8. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  9. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ကုလားပဲျခမ္းကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ကာ ပဲႏူးေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး စိမ္ထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး တလံုးလံုးကို ၈စိပ္ရေအာင္ လွီးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး တ၀က္ကို ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ ဖယ္ထားပါ
  • ဆီကို နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ တ၀က္ကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ခ်က္လိုက္ပါ
  • ျပဳပ္ထားေသာပဲ ႏူးပါက အေအးခံျပီး ေက်ေအာင္ေခ်လိုက္ပါ
  • ပဲအိုးထဲသို႕ ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ၂လံုးစာေရထဲ့ ႀကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကိုထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
  • ပဲရညိဆူလာပါက. အရသာမွဳန္႕ ဆီခ်က္ႏွင့္ဆားကိုထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္မ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ားႏူးလာပါက ဆန္ၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ၾကာဆန္ထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ဟင္းရည္ဆူျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ကာ သံုးေဆာင္နို္င္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment