ငပိေထာင္းစပ္စပ္ေလး
အရည္ေသာက္တမ်ဳိး အျမဲတမ္း ခ်က္ရတဲ့ မာမာတို႕အိမ္မွာ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရတဲ့ အေတြးက ေန႕စဥ္ဆိုေတာ့လဲ ေခါင္းေတာ္ေတာ္စားပါတယ္။
ဒီေန႕ေတာ့ စိတ္ကူးရရာ ပဲဟင္းအရည္ေသာက္ေလး ခ်က္လိုက္ျပီး ပဲအရည္ထဲ ဆန္ၾကာဇံေလး ေရာထားလို႕ ေသာက္လို႕အင္မတန္မွ ေကာင္းတဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ ခ်က္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကုလားပဲျခမ္း - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ဆန္ၾကာဆန္ - လက္တစ္ဆုတ္စာ
- ၾကက္သြန္နီ - ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာ ၾကီးၾကီး ၅မြာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းသာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ကုလားပဲျခမ္းကို ေရေဆးျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ကာ ပဲႏူးေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး စိမ္ထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး တလံုးလံုးကို ၈စိပ္ရေအာင္ လွီးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး တ၀က္ကို ဆီခ်က္ခ်က္ရန္ ဖယ္ထားပါ
- ဆီကို နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ တ၀က္ကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ခ်က္လိုက္ပါ
- ျပဳပ္ထားေသာပဲ ႏူးပါက အေအးခံျပီး ေက်ေအာင္ေခ်လိုက္ပါ
- ပဲအိုးထဲသို႕ ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ၂လံုးစာေရထဲ့ ႀကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကိုထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
- ပဲရညိဆူလာပါက. အရသာမွဳန္႕ ဆီခ်က္ႏွင့္ဆားကိုထဲ့ျပီး ၾကက္သြန္မ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ားႏူးလာပါက ဆန္ၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
- ၾကာဆန္ထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ဟင္းရည္ဆူျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ကာ သံုးေဆာင္နို္င္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment