အိမ္ခ်က္ ဟင္းအမယ္ေလးေတြ စဥ္းစားရင္း ၾကက္သားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းပီး ႐ွိတဲ့အသီးအ႐ြက္ေလးနဲ႕ ေၾကာ္လိုက္ေတာ့လဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတမယ္ေတာ့ ရလာတာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပန္းေဂၚဖီ - ေလးခက္
- ေ႐ႊပဲသီး - ငါးေတာင့္
- မံုညွင္း - သံုးခက္
- ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- တ႐ုတ္နံနံ -ႏွစ္ခက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ လွီးထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး အေနတေတာ္ လွီးထားပါ
- ေရႊပဲသီးကို ေရေဆးျပီး အေၾကာသင္ေပးကာ အေနတေတာ္ လွီးထားပါ
- မုန္႔ညွင္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး တလက္မစီေလာက္ လွီးထားပါ
- တရုတ္နံနံကို ေရေဆးျပီး တလက္မစီေလာက္ လွီးထားပါ
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သား အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ တည္လိုက္ပါ
- ေရခမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္လိုက္ပါ
- မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီ မုန္ညွင္းတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ ေ႐ႊပဲသီး တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment