အသားေတြစားရတာ ႐ိုးအီလာေတာ့ အသည္းအျမစ္ဖက္လွည့္ျပီး ဆီျပန္ေလး ခ်က္လိုက္ျပန္ပါျပီ ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတြ ထည့္ခ်က္ထားတာမို႕ အနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ေတာ္ေတာ့္ကို စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္အျမစ္ဟင္းခ်က္ရင္ မခ်က္တတ္တဲ့အခါ အရမ္းညွီပါတယ္ နကိုထဲက အျမစ္ေနရာက အစာေဟာင္း သိမ္းတဲ့ေနရာျဖစ္ေနတဲ့အတြက္ မခ်က္ခင္ ေရေဆးဖို႕ရယ္ ခ်က္တဲ့အခါမွာ အနံ႕မျပင္းေစဖို႕ ဟင္းခပ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတြ သတိထားျပီး ထည့္ေပးဖို႕ေတာ့လိုပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္အျမစ္ - 500g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ေလးညွင္း - တပြင့္
- ဖာလာေစ့ - တခု
- စမံုစပါး - ၁၀ေစ့ခန္႕
- ကရေ၀း႐ြက္ - တ႐ြက္
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ဆီသတ္ ၾကက္အသည္း အရသာနယ္႐ာတြင္ တ၀က္စီ ခြဲသံုးပါ)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္အျမစ္ကို အထဲက အစာအိတ္မ်ားထုတ္ျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕နဲ႕ နယ္ျပီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရ၅ခါေလာက္ႏွင့္ စင္ေအာင္ ေဆးျပီး ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ စမံုစပါး ခ်င္း စပါးလင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ စပါးလင္တို႕ကို ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားႏွင့္အတူ ကရေ၀း႐ြက္ ေလးညွင္းပြင့္ႏွင့္ ဖာလာေစ့ကို အနည္းငယ္ထုျပီးထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းကာနီးအထိ မၾကာ မၾကာေမႊေပးပါ
- အရည္မ်ား ခမ္းျပီး ၾကက္အသည္းမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္ကာနီး ေရနည္းနည္းက်န္ခ်ိန္မွာ မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းပါ
- လိုအပ္သလို ျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္လာပါက ၾကက္အျမစ္ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
No comments:
Post a Comment