Saturday 17 October 2015

ၾကက္အျမစ္ ဆီျပန္ဟင္း


အသားေတြစားရတာ ႐ိုးအီလာေတာ့ အသည္းအျမစ္ဖက္လွည့္ျပီး  ဆီျပန္ေလး ခ်က္လိုက္ျပန္ပါျပီ ဟင္းခပ္အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတြ ထည့္ခ်က္ထားတာမို႕ အနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ေတာ္ေတာ့္ကို စားလို႕ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ၾကက္အျမစ္ဟင္းခ်က္ရင္ မခ်က္တတ္တဲ့အခါ အရမ္းညွီပါတယ္ နကိုထဲက အျမစ္ေနရာက အစာေဟာင္း သိမ္းတဲ့ေနရာျဖစ္ေနတဲ့အတြက္ မခ်က္ခင္ ေရေဆးဖို႕ရယ္ ခ်က္တဲ့အခါမွာ အနံ႕မျပင္းေစဖို႕ ဟင္းခပ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတြ သတိထားျပီး ထည့္ေပးဖို႕ေတာ့လိုပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္အျမစ္ - 500g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေလးညွင္း - တပြင့္
  • ဖာလာေစ့ - တခု
  • စမံုစပါး - ၁၀ေစ့ခန္႕
  • ကရေ၀း႐ြက္ - တ႐ြက္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ဆီသတ္ ၾကက္အသည္း အရသာနယ္႐ာတြင္ တ၀က္စီ ခြဲသံုးပါ)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္အျမစ္ကို အထဲက အစာအိတ္မ်ားထုတ္ျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕နဲ႕ နယ္ျပီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရ၅ခါေလာက္ႏွင့္ စင္ေအာင္ ေဆးျပီး ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ စမံုစပါး ခ်င္း စပါးလင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ စပါးလင္တို႕ကို ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားႏွင့္အတူ ကရေ၀း႐ြက္ ေလးညွင္းပြင့္ႏွင့္ ဖာလာေစ့ကို အနည္းငယ္ထုျပီးထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းကာနီးအထိ မၾကာ မၾကာေမႊေပးပါ
  • အရည္မ်ား ခမ္းျပီး ၾကက္အသည္းမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္ကာနီး ေရနည္းနည္းက်န္ခ်ိန္မွာ မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းပါ
  • လိုအပ္သလို ျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္လာပါက ၾကက္အျမစ္ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ

No comments:

Post a Comment