ရံဖန္ရံခါမွ စားတတ္ေပမဲ့ ၀က္နံ႐ိုးဟင္းက ခ်က္တတ္ရင္ အရမ္းစားလို႕ေကာင္းတာမို႕လို႔ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားလို႔ရေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ခ်က္ထားတဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္နံ႐ိုး - 500 g
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- စပါးလင္ - တစ္လက္မခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၀က္နံ႐ိုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး တစ္လက္မေလာက္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
- ၀က္နံ႐ိုးမ်ားကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ၀က္နံ႐ိုးကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ
- ၀က္နံ႐ိုး အသားမ်ား မာလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ပထမ တစ္ရည္ခမ္းျပီး ေနာက္တစ္ရည္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
Ma Ma Mar,
ReplyDeletecan we cook like that for mutton?
With love, Thuza
ဝက္နံရိုးခ်က္ထားတာေလးက စားခ်င္စရာေကာင္းလုိက္တာ .... ^___^
ReplyDelete