ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္ေလးေတြ ရတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္ကိုေထာင္းျပီး မ်ွစ္အေရာနဲ႕ေၾကာ္ပါတယ္ ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္က ေဆးဘက္၀င္တယ္လို႕ ေျပာသံၾကားဖူးေပမဲ့ ဘာအတြက္၀င္သလဲေတာ့ ေသေသခ်ာခ်ာမသိေလေတာ့ ေၾကာ္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
႐ိုး႐ိုးခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တဲ႔ ေၾကာ္နည္းအတိုင္းပါဘဲ ဒါေပမဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္က အ႐ြက္ႀကီးျပီး အ႐ြက္သားမာေတာ့ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ မေက်ဘဲ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ ခါးသက္သက္ေလးနဲ႕မို႔လို႔ စားလို႕အင္မတန္မွ ေကာင္းပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အ႐ိုးသင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားေသာ ခ်ဥ္ေပါင္ခါးအ႐ြက္- ဇကာအလတ္ တစ္လံုးစာ
- ျပဳပ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ မွ်စ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္ တစ္လံုးစာ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႕ ေထာင္းထားပါ
- ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- အေနေတာ္ စိတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ငါးမႊာ
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင့္မွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို မိနစ္၀က္ေလာက္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
- ခ်ဥ္ေပါင္ခါး႐ြက္ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အ႐ြက္မ်ား အရမ္းေက်မသြားဘဲ ေပ်ာ့႐ံုဘဲ ေပ်ာ့လာတာနဲ႕ငံျပာရည္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ မ်ွစ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးပါ
- မ်ွစ္နဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္႐ြက္ လံုးမိသြားတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကိုထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment