ဒီေန႔ေတာ႔ အသားမလိုဘဲ ပုဇြန္ငါးပိနဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့ ပန္းေဂၚဖီ ခ်ဥ္ရည္ေလး စားေကာင္းလြန္းလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အခက္ေခြ်ထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - တစ္ပြင့္
- အေနေတာ္လီွးထားေသာ မုန္႕ညွင္းစိမ္း - တစ္ပင္
- ထက္၀က္ပိုင္း လွီးထားေသာ ႐ုံးပေတသီး - ၅ေတာင့္
- ႐ွမ္းနံနံ - ဆယ္႐ြက္ခန္႕
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္
- မက်ည္းသီး အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၂မႊာ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပန္းေဂၚဖီႏွင့္အ႐ြက္မ်ား ဆီ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ႏွင့္ အားလံုးကိုေရာျပီး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရာနယ္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထဲ့ျပီး ဟင္းကိုလံုးမိေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီး အသီးအ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက ေရကို ဟင္းေရေသာက္ပန္းကန္လံုး၂လံုးစာေလာက္ ထဲ့ျပီးတည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက. ပုဇြန္ငပိကို အရည္ေဖ်ာ္ကာ မက်ီးမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းႏွင့္ အတူထဲ့ျပီး ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ၅မိနစ္ေေရလာက္ဆူျပီးပါက အေပါ့အငံျမည္းျပီး ပန္းေဂၚဖီခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ႐ုံးပေတသီးႏွင့္ ႐ွမ္းနံနံအုပ္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ပန္းေဂၚဖီ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးကို ျမိန္ယွက္စြာနဲ႕ သံုးေဆာင္နိူင္ပါျပီ။
Ma Ma Mar,
ReplyDeleteThank you. PLease continue posting the recipes as it is so appreciable.