ဒီေန႔ေတာ႔ ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္သေလာက္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္လြန္းသလို ႐ိုး႐ွင္းေပမဲ့ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္ေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္းရင္းသား - 1 kg
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ေလးျပား
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေဇာက္အနည္းငယ္ နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သား ဆား နႏြင္း ခ်င္း အရသာမွဳန္႕တို႕နယ္ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ပထမတစ္ရည္ ခမ္းကာနီးမွာ ၾကက္သားႏူးမႏူး စမ္းၾကည္႔ေပးပါ
- ၾကက္သားမႏူးေသးပါက ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီးပါက မီးအပူ႐ွိန္ကို အနည္းငယ္ ေလွ်ာ့လိုက္ျပီး ေရခမ္းျပီး ၾကက္သားကို အိုးနဲနဲကပ္ေအာင္ ထားေပးပါ
- အိုးေအာက္ေျခ ကပ္လာျပီ ဆိုေတာ့မွ ဆီကိုထည့္ျပီး ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ ျမည္လာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- မီးပိတ္ျပီးတာနဲ႔ လက္က်န္မီးအပူရွိန္ႏွင္႔ ထားေပးျပီး ဆီနံ႕ေမႊးလာလ်ွင္ ၾကက္သားျပဳပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment