Sunday 4 October 2015

black tomato ချဉ်ငံစပ်အသုပ်







ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္မွာစိုက္ထားတဲ့ black tomato ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခူးျပီးေတာ႔ သုပ္ပါတယ္ အရသာကေတာ့ ျမန္မာျပည္က ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္ အရသာနဲ႕ ေတာ္ေတာ္ဆင္ပါတယ္ အသားထူျပီး အေစ့နည္းတာမို႕ တစ္လံုးသုပ္ရင္ တစ္နပ္စာရပါတယ္။

႐ိုး႐ိုးခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ ယွဥ္လို႕ရေအာင္ ၂မ်ဳိး ျပထားပါတယ္ မွည့္လာတဲ့အခါ ၾကာ႐ွည္အထားမခံဘဲ ခ်က္ခ်င္းေပ်ာ့လာပါတယ္ ဟင္းခ်က္ရင္ေတာ့ ဟင္းအႏွစ္မ်ားမ်ား ရေစတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ဳိးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္တို႕ရဲ႕ အရသာက အဓိက ဗယာေၾကာ္ကို ေခ်ျပီးေရာသုပ္ရင္ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္ တစ္ျခားအေၾကာ္စံုေလးေတြလဲ ႏွစ္သက္ရင္ထည့္နိုင္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ကေလး သုပ္မွာမို႕လို႔ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးလဲ ထည့္ထားပါေသးတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. Black Tomato. - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
  2. ဗယာေၾကာ္ - ႏွစ္ခ်ပ္
  3. လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္းခန္႔
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  7. ပုဇြန္ေျခာက္ - ဆယ္ေကာင္ခန္႕
  8. င႐ုတ္သီးစိမ္း - သံုးေတာင့္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  3. အသုပ္သုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  4. ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင္႔ ဗယာေၾကာ္ကို ေခ်ျပီးထည့္ေပးပါ
  5. လက္ဖက္အေၾကာ္စံု ပုဇြန္ေျခာက္ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  6. နံနံပင္ႏွင့္ေဂၚဖီကို ႏွစ္သက္လ်ွင္ ထည့္ျပီးသုပ္နိုင္ပါတယ္
  7. အရသာ ဝင္သြားေအာင္ နယ္ဖတ္ျပီးတာနဲ႕ စားပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲသို႕ေျပာင္းျပီးထည္႔ေပးပါ
  8. ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ေလး အဆင္သင္႔ ရတာနဲ႔ ေရေႏြးၾကမ္းေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment