Thursday, 15 October 2015

သရက်သီး အရိုင်းသုပ်


အသုပ္ေလးပါမွ ထမင္းျမိန္တယ္လို႕ထင္မိတဲ့ မာမာတို႕မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းေလးအတြက္ သရက္ခ်ဥ္ေလး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးျပီး အ႐ိုင္းသုပ္ေလးတစ္မယ္ သုပ္ျဖစ္ပါတယ္ တကယ္လဲ ထမင္းစားျမိန္ေစတဲ့အတြက္ သရက္ခ်ဥ္ ဖိုးသိုးဖတ္သတ္ အ႐ိုင္းသုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ႏွစ္ဇြန္း
  4. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ႏွစ္သက္သေလာက္ထည့္ပါ
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. သရက္သီး ဆားရည္စိမ္ကို ေရႏွစ္ထပ္ေလာက္ ေဆးေပးျပီး အေနေတာ္ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရႏွင့္နယ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  3. အသုပ္သုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  4. ဇလံု တစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ သရက္သီး ငံျပာရည္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ပဲမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  5. အရသာ ၀င္သြားျပီ ဆိုပါက ျမည္းေပးျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  6. ျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္လို႕ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment