ၾကက္သားထဲက မထြက္နိုင္ေသာ မာမာ့ရဲ႕ဟင္းပြဲေလးထဲက ဒီတခါေတာ့ ၾကက္အသည္းအျမစ္ကို အာလူးနဲ႕ ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ထားလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္အသည္းအျမစ္ အရသာနယ္ရန္
- ၾကက္အသည္းအျမစ္ - 500g
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
- ကရေ၀း႐ြက္ - တ႐ြက္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- အာလူး - အေနေတာ္ ၃လံုး (အာလူးကို အခြံခြာကာ အေနေတာ္တံုးျပီး ေရေဆးထားပါ)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္အသည္းအျမစ္ ေရေဆးရန္
- ၾကက္အသည္းကို သပ္သပ္ဖယ္ထားျပီး ေရေဆးပါ
- ၾကက္အျမစ္ကို အအစာအိတ္ထုတ္ျပီး ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း နႏြင္း လက္ဖက္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္နာနာနယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ ၄ခါေလာက္ႏွင့္ စင္ေအာင္ေဆးပါ
- ေဆးျပီးမွ အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ
အရသာနယ္ရန္
- ၾကက္အသည္းအျမစ္ကို ဆား နႏြင္း ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ
င႐ုတ္သီးေထာင္းရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ- ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္း- လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း အားလံုးကို ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္း စပါးလင္ေထာင္း ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းအျမစ္ကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသည္းအျမစ္ ႏူးတဲ့ထိဆက္တည္ေပးပါ
- အာလူးေရာျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ ထပ္ထည့္ကာ ဆက္တည္ပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းခင္ ဆီလည္ေရလည္ခ်ိန္မွာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment