ေဂၚရခါးသီးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းနဲ႕အတူ ေဂၚရခါးသီးေၾကာ္ေလး ပို႕ခဲ့ပါျပီ ေၾကာ္နည္းက လြယ္လို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေဂၚရခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္ခြဲ
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရကို နည္းနည္းျခင္းထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္းထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- ေရကို လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
- ေဂၚရခါးသီးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ လက္တလံုးေလာက္ အေနေလးေတြ လွီးထားပါ
- အရသာစပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ေဂၚရခါးသီးကို ႏွစ္ေပးပါ
- ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ေဂၚရခါးသီးမုန္႕ႏွစ္လူးကို တခုျခင္း ထဲ့ျပီးျပင္ေပးထားပါ
- ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီးက်က္လာပါက ေဂၚရခါးသီး မုန္႕ႏွစ္လူးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ေဂၚရခါးသီးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။
ဗူးသီးထက္စားေကာင္းတယ္လုိ႔ထင္တယ္ ငယ္ငယ္တုန္းက အိမ္မွာ ေဂၚရခါးသီးေတြ အရမ္းသန္ေတာ႔ မၾကာခဏေၾကာ္စားျဖစ္တယ္ ပုိျပီးလဲခ်ဳိတယ္ေနာ္ မမမာတင္တာေလးၾကည္႔ျပီးအိမ္ကုိလြမ္းတယ္ ...စားလဲစားခ်င္တယ္..
ReplyDelete