ပုဇြန္တိုးပြားေၾကာ္လို႕ နံမည္ေလးတပ္လိုက္ေတာ့ ဆန္းေနသလိုပါဘဲ တကယ္တမ္းက်ေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ကို အေကာင္လိုက္ေၾကာ္ရင္ ဟင္းျပင္တဲ့အခါမွာ မလွမွာဆိုးလို႕ ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ေၾကာ္လိုက္ေတာ့ ဟင္းပြဲျပင္တဲ့အခါမွာ မ်ားမ်ားေလးဆိုေတာ့ လွသြားတယ္လို႕ ထင္ရမွာပါ ေၾကာ္နည္းကေတာ့ ပုဇြန္အခ်ဳိ ေၾကာ္နည္း အတိုင္းပါဘဲ႐ွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 300 g
- ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
- ပုဇြန္ကို မလိုေသာ အရာမ်ားဖယ္ျပီး သန္႕စင္ထားေပးပါ
- သန္႕စင္ထားေသာပုဇြန္ကို အေကာင္လိုက္ ခါးဘက္မွေန၍ ဓါးထက္ထက္နဲ႕ ထက္ျခမ္းကြဲေအာင္ ခြဲေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
- လိုအပ္တာေတြ ျပင္ျပီးပါက ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကိုေပ်ာ့သြားတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ေပ်ာ့သြားတာနဲ႕ပုဇြန္အရသာနယ္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ပုဇြန္က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားပြဲ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment