Tuesday 20 October 2015

ပုဇွန်အချိုကြော်

 

ပုဇြန္တိုးပြားေၾကာ္လို႕ နံမည္ေလးတပ္လိုက္ေတာ့ ဆန္းေနသလိုပါဘဲ တကယ္တမ္းက်ေတာ့ ပုဇြန္ထုတ္ကို အေကာင္လိုက္ေၾကာ္ရင္ ဟင္းျပင္တဲ့အခါမွာ မလွမွာဆိုးလို႕ ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ေၾကာ္လိုက္ေတာ့ ဟင္းပြဲျပင္တဲ့အခါမွာ မ်ားမ်ားေလးဆိုေတာ့ လွသြားတယ္လို႕ ထင္ရမွာပါ ေၾကာ္နည္းကေတာ့ ပုဇြန္အခ်ဳိ ေၾကာ္နည္း အတိုင္းပါဘဲ႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ - 300 g
  2. ကင္းမြန္ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  6. ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း 

ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • ပုဇြန္ကို မလိုေသာ အရာမ်ားဖယ္ျပီး သန္႕စင္ထားေပးပါ
  • သန္႕စင္ထားေသာပုဇြန္ကို အေကာင္လိုက္ ခါးဘက္မွေန၍ ဓါးထက္ထက္နဲ႕ ထက္ျခမ္းကြဲေအာင္ ခြဲေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ နႏြင္း အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕နဲ႕နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
  • လိုအပ္တာေတြ ျပင္ျပီးပါက ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ျဖဴကို အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကိုေပ်ာ့သြားတဲ့ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ေပ်ာ့သြားတာနဲ႕ပုဇြန္အရသာနယ္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ စားပြဲ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment