ငါးပိေထာင္းလို႕ ေျပာလိုက္ရင္ အရင္ဆံုး ထမင္းၾကမ္းခဲေလးနဲ႕ စားခ်င္မိသြားတယ္ တစ္ခါတစ္ေလ ဘာဟင္းမွေတာင္ မလိုဘဲ ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ငါးပိေထာင္းေလးပါ။
ျမန္မာျပည္မွာ ဆိုရင္ေတာ့ ငါးပိက္ို သရက္သီးေပၚခ်ိန္ဆို သ႐က္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ေထာင္းမလား မရမ္းသီးေပၚခ်ိန္ဆို မရမ္းသီးေလးနဲ႕ေထာင္းမလား အဲဒီအသီးေတြ႐ွားတဲ့ အခ်ိန္က်ေတာ့လဲ ပုဇြန္ေျခာက္ႏိူင္ႏိူင္င္ေလးနဲ႕ ေထာင္းမလား အားလံုးနဲ႕အဆင္ေျပေစတဲ့ ငါးပိေထာင္းေလးေပါ့ေနာ္။
အခုေတာ့ မရမ္းသီးလဲ မရနိုင္တဲ့ ေနရာေလးမွာ ငါးပိေထာင္းကို သံလြင္သီး ဆားရည္စိမ္ေလးနဲ႕ ေထာင္းလိုက္တာ အရမ္းကိုေကာင္းလြန္းလို႕ မာမာေထာင္းတဲ့ သံလြင္သီး ငါးပိေထာင္းနည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၂ဇြန္းခြဲ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး ၁၅ေကာင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၅ေတာင့္
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္း
- သံလြင္သီးဆားစိမ္ - အလံုး၂၀ခန္႕
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ငါးပိကို ပန္းကန္ထဲမွာ ထည္႔ေပးျပီး မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြကာ ေမႊးသြားေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သံလြင္သီးကို ေရ သံုးခါေလာက္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရစစ္ထားတဲ႔ သံလြင္သီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
- အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ တို႕ ထည့္ေထာင္းပါ
- အားလံုး ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ အရသာ ျမည္းေပးကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သံလြင္သီးဆားစိမ္ ပုဇြန္ငါးပိေထာင္း ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလး ရပါျပီ
- ငါးပိေထာင္းနဲ႔ အလိုက္ဖက္ဆံုး ေ႐ႊဖ႐ံုသီးဟင္းေလးႏွင့္ တြဲဘက္ျပီး စားနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment