လက္ဖက္ ၾကက္ေျခနီသုပ္ဆိုရင္ က်န္ခဲ့တဲ့ ၂၅ႏွစ္ေလာက္က မႏၲေလးမွာ ေနခဲ့တာကို ေျပးျပီးသတိရမိတယ္ အမတစ္၀မ္းကြဲအိမ္နဲ႕ အရီးေထာင္းအိမ္က ေျခလွမ္း ၃၀ေလာက္ လွမ္းရင္ ေရာက္တာမို႕ ေန႕လည္ဆို လက္ဖက္ သုပ္ျပီးသာ ၅က်ပ္ဖိုးေလာက္ ေျပး၀ယ္ျပီး ထမင္းနဲ႕စားၾကရင္း စကားေတြေဖာင္ဖြဲ႕ခဲ့တာ အမွတ္တရပါဘဲ။
အရီးေထာင္း အိမ္ကို တစ္ခါတစ္ေလ လက္ဖက္သြားဝယ္တိုင္း လက္ဖက္ကို ဘယ္လိုသုပ္ေပးရမလဲ ေမးတဲ႔အခါ အစဥ္ေျပတာ သုပ္ေပးပါဆိုရင္ စိတ္ႀကိဳက္သုပ္ေပးတာကို ယူျပီး ျပန္လာ႐ံုပါဘဲ အဲဒီထဲကမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္း င႐ုတ္သီးစိမ္း ႏိုင္းခ်င္းနဲ႕ သုပ္ေပးတတ္တဲ့ ၾကက္ေျခနီသုပ္ကေတာ့ စြဲမက္စရာတစ္ခုပါဘဲ စားျပီးရင္ လ်ွာဂြ်မ္းထိုးေနရလို႕ပါ လ်ွာဂြ်မ္းထိုး ခ်င္ရင္ေတာ့ ၾကက္ေျခနီ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်ဥ္ငံစပ္ႏွပ္ထားေသာ လက္ဖက္အသား - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္းေမာက္ေမာက္
- လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္းခန္႔
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ႏွစ္ဆယ္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အကြင္းလိုက္ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုုးထဲမွာ လက္ဖက္အသားႏွင့္အတူ လက္ဖက္အေၾကာ္စံု ေဂၚဖီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုတ္သီးစိမ္းဆား ႏွင့္ဆီတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲမွာ လက္ဖက္သုပ္ျပီးသားကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေပးပါ
- လက္ဖက္သုပ္ေပၚမွ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ျဖဴးေပးကာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ေပးပါ
- ၾကက္ေျခနီ လက္ဖက္သုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ကို ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ လ်ွာဂြ်မ္းျပန္ေအာင္ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment