ဒီေန႔ေတာ႔ အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေလးနဲ႕အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ေၾကာ္လိုက္ေတာ့လဲ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ေတာ့ ရလာတာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႔လို႕မာမာေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ -ႏွစ္႐ြက္
- အတံုးေလးမ်ားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ခပ္႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ေလးခက္
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲေတာင့္႐ွည္ - ငါးေတာင့္
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - သံုးခက္
- တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ပင္
- တစ္လက္မစီေလာက္ လွီးထားေသာ တ႐ုတ္နံနံ - ႏွစ္ခက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- လိုအပ္ေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ား အသားမ်ားကို အဆင္သင့္ျဖစ္ေအာင္ ျပင္ထားေပးပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္နီနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို အရင္ထည့္ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- မိနစ္၀က္ျပည့္တာနဲ႕မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီ မုန္ညွင္း ပဲသီးတို႕ကို ထည့္ျပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
- တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆား သၾကား တို႕ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ရျပီဆိုတာနဲ႕ တ႐ုတ္နံနံႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္တို႕ ထည့္ေမႊေပးျပီး ပူပူလူလူေလး စားနိုင္ပါျပီ
Thank you Ma Ma Mar
ReplyDelete