ငႏုသန္းငါးေလးေတြရေတာ့ ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္မိသြားခဲ့တယ္ ငါးႏုသန္းဆိုတဲ့အတိုင္း ငါးအသားက အရမ္းႏုေလေတာ့ ခ်က္ရတာ သတိထားျပီး ခ်က္ရတာမို႕ မာမာခ်က္တဲ့နည္းေလး ေ၀ငွလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးေႁမြထိုး - 400 gm
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ငါးအရသာနယ္ရန္
- ငါးကိုအရင္ဆံုး ဆူးေတာင္ခုတ္ ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြထုတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွငါးကိုထဲ့ေပးပါ
- ငါးထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာထဲ့ေပးပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုထဲ့ေပးပါ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာထဲ့ေပးပါ
- အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ငါးကိုအရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးပါ
- ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုအရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
- တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
- င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးအရသာနယ္ကို ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း ထဲ့ျပီးအိုးကိုအရသာညီေအာင္ လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ထဲ့ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ျပီးျပန္ခ်က္ပါ
- ဆီျပန္မျဖစ္ခင္ အရည္ေလးနည္းနည္း က်န္ေနခ်ိန္မွာ နံနံပင္အုပ္ျပီး အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ငါးေႏုသန္း အခ်ဥ္ဆီျပန္ ဟင္းေလးတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment