Thursday 15 October 2015

ငါးႏုသန္း အခ်ဥ္ဆီျပန္


ငႏုသန္းငါးေလးေတြရေတာ့ ျမန္မာျပည္ အလြမ္းေျပ အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္မိသြားခဲ့တယ္ ငါးႏုသန္းဆိုတဲ့အတိုင္း ငါးအသားက အရမ္းႏုေလေတာ့ ခ်က္ရတာ သတိထားျပီး ခ်က္ရတာမို႕ မာမာခ်က္တဲ့နည္းေလး ေ၀ငွလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးေႁမြထိုး - 400 gm
  2. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  3. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  5. မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္းသာသာ
  6. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  7. ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - ေလးဇြန္းသာသာ
  8. နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  9. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္

ငါးအရသာနယ္ရန္
  • ငါးကိုအရင္ဆံုး ဆူးေတာင္ခုတ္ ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြထုတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွငါးကိုထဲ့ေပးပါ
  • ငါးထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာထဲ့ေပးပါ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံုထဲ့ေပးပါ
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာထဲ့ေပးပါ
  • အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ငါးကိုအရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
  • ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုအရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးအရသာနယ္ကို ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
  • ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္း ထဲ့ျပီးအိုးကိုအရသာညီေအာင္ လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးအသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာပါက မက်ည္းမွည့္အႏွစ္ထဲ့ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ျပီးျပန္ခ်က္ပါ
  • ဆီျပန္မျဖစ္ခင္ အရည္ေလးနည္းနည္း က်န္ေနခ်ိန္မွာ နံနံပင္အုပ္ျပီး အရသာျမည္းကာ မီးပိတ္ေပးပါ
  • ငါးေႏုသန္း အခ်ဥ္ဆီျပန္ ဟင္းေလးတစ္ခြက္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment