Wednesday 14 October 2015

ပဲပြုပ် ထမင်းကြော်


မနက္ အိပ္ယာကႏိုးလို႕မွ ပဲျပဳပ္ဆိုတဲ့ အသံေလး မၾကားရေတာ့ ပဲျပဳပ္ဆိုလဲ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ျပဳပ္တတ္မွ စားရပါတယ္ ဒီေတာ့ ပဲျပဳပ္တစ္အိုး ေကာင္းေကာင္း ျပဳပ္တတ္ျပီရင္ဘဲ လက္မေလးေထာင္ႏိုင္တဲ့ ငါဟဲ့မိန္းမဆိုျပီး ေႂကြးေၾကာ္ႏိုင္ပါျပီ။

ဒီေန႕ေတာ့ ပဲျပဳပ္က်က္တာနဲ႕ မိသားစုစားဖို႕ ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္ေလးေၾကာ္ရင္း ျမန္မာျပည္ကို လြမ္းတာေလးေတြ ေျဖေဖ်ာက္ရင္း ေပ်ာ္ရာမွာမေနရ ေတာ္ရာမွာသာေနရတဲ့ အေၾကာင္းတရားေလးကို ႐ိုးမယ္ဖြဲ႕ပါလို႕ ေဟာဒီက ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္လို႕ အသံကုန္ဟစ္ရင္း ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္ေလး ပို႕ခဲ့ပါျပီ။

ပဲျပဳပ္ထမင္း ေၾကာ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ပဲဆီေကာင္းေကာင္းေလး သံုးဖို႕ကိုလဲ မေမ့ပါနဲ႕ေျပာရင္း မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ပဲျပဳပ္ထမင္း ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ပဲျပဳပ္ - တစ္ဆယ္သားခန္႕
  3. ပဲဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  4. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ငါးပံုတစ္ပံု
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ခ်က္ထားကာ အေအးခံျပီး ဖြထားေပးပါ
  2. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  3. ဆီပူလာတာနဲ႔ နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
  4. ျပီးတာနဲ႕ ထမင္း ဆား အခ်ဴိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  5. ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲျပဳပ္ထည့္ေမႊျပီး တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးပါက ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေမႊးေမႊးေလးကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment