ၾကက္သားအာလူး ဆီျပန္ခ်က္မိေလတိုင္း အေ၀းမွာေရာက္ေနတဲ့ သားေလးကို လြမ္းမိတယ္ အာလူးအရမ္းႀကိဳက္တဲ့လို႕ ငယ္ငယ္က ခနခနခ်က္ခိုင္းတဲ့ ဟင္းတမ်ဳိးပါ သူႀကိဳက္မယ္ဆိုလဲ ႀကိဳက္ေလာက္ေအာင္ အေမ့လက္ရာက ေကာင္းေနတယ္ ထင္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ အာလူး ၾကက္သားဆီျပန္ အေရာဟင္းခ်က္နည္းကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သား - သံုးဆယ္သား (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- အာလူး - သံုးဆယ္သား
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
- ခ်င္း - တျပား အားလံုးကိုေရာေထာင္းေပးပါ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး တဝက္
ျပင္ဆင္ပံု
- အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီကိုအပူေပးျပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္အႏွစ္မ်ားကို ဆီသတ္ပါ
- ၾကက္သြန္နည္းနည္း ႏြမ္းတာနဲ႕ ၾကက္သားအရသာနယ္ကို ထည့္ျပီးေမႊပါ
- ၾကက္သားမ်ား မာလာတဲ့ထိ ၂မိနစ္ခန္႕ေမႊေပးျပီးမွ ဆားႏွင့္ ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီ ပထမတရည္ ခမ္းေအာင္တည္ပါ
- ပထမတရည္ ခမ္းတာနဲ႕ အာလူးကိုထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထပ္ထည့္ျပီး တည္ပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး ပဲငံျပာရည္ထည့္ကာ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- အာလူႏူးျပီး ေရခမ္းတာနဲ႕ ဆီျပန္ျပီဆို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment