ၾကက္သားဆီၿပန္ ပလာတာနဲ႔စားရေအာင္လို႔ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ပလာတာနဲ႔စားမွာမို႔ ဆီပိုၿပီးထဲ႔ထားပါတယ္ စပါးလင္ ကရေ၀း႐ြက္ ခ်င္းေလးနဲ႔ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သားကို ဆီသတ္တဲ႔အခါမွာ ၾကာၾကာေလးသတ္ေပးပါ ဆီသတ္မနာရင္ ၾကက္သားက ပြေယာင္းေယာင္းၾကီးနဲ႔ စားလို႔မေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ၾကက္သား - 500g (အေနေတာ္တံုးထားပါ)
- ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းရန္ - ငါးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ မညက္တညက္ေထာင္းရန္ - ခပ္ႀကီးႀကီး တဥ
- ခ်င္းေထာင္းရန္ - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ေထာင္းၿပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားႏွင္႔ခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုၿပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္းစပါးလင္ေထာင္း ကရေ၀း႐ြက္ႏွင္႔ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႔ကို ေမႊးလာာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment