Saturday 14 October 2017

ပဲအက်က္မွဳန္႔







ျမန္မာျပည္မွာလို လိုခ်င္တဲ႔အခ်ိန္ အလြယ္တကူ မရႏိူင္တဲ႔ အစားအေသာက္ေတြကို အလုပ္အားခ်ိန္ေလးမွာ ျပင္ဆင္ဖို႔ မီးဖိုေဆာင္ေလးထဲမွာ အခ်ိန္ကုန္တတ္ပါတယ္။

ဒီေန႔ေတာ႔ အသုပ္မ်ဳိးစံု သုပ္စားခ်င္ရင္ အဆင္သင္႔ ရေအာင္အတြက္ ပဲအက်က္မွဳန္႔ ေလွာ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ ေလွာ္ရတာ လြယ္ကူတယ္ ထင္ရေပမဲ႔ မီးအခ်ိန္အဆ မမွန္ရင္ေတာ႔ ကြ်မ္းသြားတာတို႔ မက်က္တတ္တာတို႔ ျဖစ္တတ္တဲ႔အတြက္ သတိထားျပီး ေလွာ္ေစခ်င္ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ျပင္​ဆင္​ပံု

  1. ပဲမွဳန္႔ကိုပိုးေကာင္မ်ား ပဲအခဲမ်ား မပါေစရန္ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင္႔စစ္ကာ ျပင္ထားပါ
  2. ခဲေနေသာ ပဲအခဲမ်ားကို ထဲ႔မေလွာ္ဘဲ ဖယ္ျပစ္ပါ
  3. မာမာက​ေတာ့ တခါ​ေလွာ္​ရင္​ ပဲမွဳန္႔ ၅၀၀ဂရမ္ အထုတ္​​ေလး တထုတ္​စာကို ​ေလွာ္​ပါတယ္
  4. ေလွာ္ျပီဆိုတာနဲ႔ အသားထူတဲ႔ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  5. အသားပါးတဲ႔ ဒယ္အိုးဆိုရင္ ပဲမွဳန္႔ကေသခ်ာ မက်က္ဘဲ ခနေလးနဲ႔ ကြ်မ္းျပီး မဲသြားတတ္ပါတယ္
  6. ဒယ္အိုး ပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ႔ျပီးမွ ပဲအစိမ္းမွဳန္႔ကို ထည္႔ေပးကာ ​ေလွာ္​ေပးပါ
  7. မီးျပင္​းရင္​ အ​ေရာင္​မည္​းၿပီး ကြၽမ္​းလြယ္​တဲ့အတြက္​ မီးအ​ေန​ေတာ္​နဲ႔ ​ေလွာ္​တာ အ​ေကာင္​းဆံုးပါ
  8. ​ေလွာ္​​ေနစဥ္​ အက်က္​ညီ​ေစရန္ႏွင္႔ ေလွာ္ေနစဥ္ ပဲအခဲေလးမ်ား ျဖစ္တတ္တဲ႔အတြက္ သစ္သားေယာင္းမျဖင္႔​ အဆက္မျပတ္  ​ေမႊ​ေမႊ​ေပးျပီး ဖိဖိေခ်ေပးပါ
  9. ပဲမွဳန္႔အားလံုး ​ေ႐ႊအို​ေရာင္​ သန္​းလာၿပီး ေမြွးလာျပီဆိုရင္​ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ (သို႔မဟုတ္​) လင္​ဗန္​း ( သို႔မဟုတ္) စ​ေကာထဲကိုထည္​့ၿပီး အ​ေအးခံပါ
  10. အေအးခံ​ထား​ေသာ ပဲအေလွာ္မွဳန္႔မ်ားကို အသုပ္မ်ဳိးစံု သုပ္စားရန္အတြက္ ​ေလလံုၿပီး ​ေျခာက္​​ေသြ႕​ေသာ ဖန္​ပုလင္​းထဲမွာထည္​့ၿပီး လိုအပ္​​ေသာအခ်ိန္​ သံုးႏိူင္​ရန္​ သိမ္​းထားႏိူင္​ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment