ဒီတခါေတာ့ ဂံုးျပဳပ္နဲ႕အတူ တြဲေသာက္ဖို႕အတြက္ သခြားသီး အခ်ဥ္ေလး တည္ျဖစ္ပါတယ္ ႏွမ္းေလွာ္ ႏွမ္းဆီေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ အရမ္းေကာင္းတဲ့ အခ်ဥ္ေလးမို႕လို႕ အဆင္ေျပမယ္ဆိုရင္ အခ်ဥ္တည္ၾကည့္ေစဖို႔ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ႏွမ္းေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံုတစ္ပံု
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ထက္ဝက္ျခမ္းျပီး အတြင္းသား အေစ႔မ်ားဖယ္ေပးကာ ျခစ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းေပးကာ အရည္ညွစ္ထားပါ
- ျခစ္ထားေသာ သခြားသီးထဲကို င႐ုတ္သီးစိမ္း ဆားႏွင့္သံပုရာရည္ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- နယ္ထားေသာ သခြားသီးကို အ၀တ္ပါး သန္႕သန္႕နဲ႕ ထုပ္ေပးကာ အရည္မ်ား ထြက္သြားေအာင္ အေပၚမွ အေလးႏွင့္ ဖိေပးထားပါ
- အနည္းဆံုး ၃နာရီေလာက္ ဖိထားေပးျပီးပါက ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို သြန္ပလိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည့္ျပီး ဆားႏွင့္နယ္ကာ ၃နာရီေလာက္ ထားေပးပါ
- ႏွမ္းကို မီးေအးေအးႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတဲ့အထိ ေလွာ္ေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ အ႐သာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ စားသံုးရန္ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္၍ ျပင္ေပးကာ သခြားသီး အခ်ဥ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment