သရက္သီး ေပၚကာစ သရက္သီးစိမ္းေလးေတြကို ေနလွန္းလိုက္ ေထာင္းလိုက္ အခ်ဥ္ထည္႔လိုက္ သရက္ယိုထိုးလိုက္နဲ႔ မ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားမိျပန္ပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းနဲ႔ေထာင္းတဲ႔ ငပိေထာင္းေလး တင္ဖူးျပီးသားေလးေပမဲ႔ အသစ္ပံုေလး ျမင္တိုင္း စားခ်င္စိတ္ေပၚေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေထာင္းထားတဲ႔ ေထာင္းနည္းေလးကို ထပ္မံျပီး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီးစိမ္း - အလံုးၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- ပုဇြန္ငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ ၄ဇြန္းခြဲ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၇မႊာ
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏီူင္သေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ငပိကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ စကၠန္႕၃၀ဆီ ၂ခါကင္ေပးပါ
- မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မ႐ွိပါက မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးခပ္ေသးေသး တလံုးထဲ ပုဇြန္ငပိကိုကပ္ကာ ကင္ေပးပါ
- အေပၚယံ တင္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ျပီး ဆက္ကင္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေလွာ္ထားပါ
- သရက္သီးစိမ္းကို အညွာဘက္မွ လွီးကာအေစးစင္ေအာင္ ေရေဆးေပးပါ
- အေစးမ်ား စင္သြားတာနဲ႔ အခြံခြာကာ သရက္သီးျခစ္ေသာ ျခစ္ျဖင္႔ ျခစ္ေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ ညက္တာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းပါ
- အားလံုး ေလးစိတ္ကြဲ အေနအထား ရတာနဲ႕အရသာမွဳန္႕ ပုဇြန္ငပိကင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕တို႕ကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပုဇြန္ငပိေထာင္း စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment