တစ္ခါတစ္ခါ ဟင္းခ်က္ရတာ ပ်င္းတဲ႔ေန႔ေတြဆို အခုလို အျမန္ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလးဆို တျခားဟင္းေတြ မလိုေတာ႔ဘဲ စားျမိန္ဟင္းေလးေတာ႔ ျဖစ္လာခဲ႔ပါတယ္။
ဒီတခါေတာ့ ၾကက္သားကို အျပားေလးေတြလွီးျပီး ဂ်ဳံမွဳန္႔ႏွင္႕ ကပ္ျပီးေၾကာ္ကာ ခရုဆီနဲ႔ ေဂၚဖီတို႔နဲ႔ေရာျပီး အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခပ္ျပားျပား အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးစာ
- အဖတ္ေလးေတြရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ - အနည္းငယ္
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ေဂၚဖီ - သံုးရြက္ခန္႕
- အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပန္းေဂၚဖီ - ငါးခက္ခန္႔
- အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေထားေသာခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႕
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးပါ (ၾကက္သားေၾကာ္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း (ဟင္းခ်က္ရန္ )
- ႏွမ္းဆီ - ၄စက္ခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဆံုး လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ထဲမွာ လူးေပးထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ပိုေနေသာဆီမ်ားကို အနည္းငယ္ ခ်န္ထားျပီးတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သားေၾကာ္ ပန္းေဂၚဖီ င႐ုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ႏွင့္ ေဂၚဖီတို႕ကိုထဲည္႔ကာ တမိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေၾကာ္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဆား ငံျပာရည္ ခရုဆီ ပဲငံျပာရည္တို႕ကို တစ္ခါထဲ ဆက္တိုက္ ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး ႏွမ္းဆီထည့္ေမႊကာ မီးပိတ္ေပး၍ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၾကက္သား ခရုဆီေၾကာ္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment