မၾကာမၾကာ ခ်က္ျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ငါးငပိခ်က္ေလးပါ ဒီတခါေတာ႔ အခ်ဥ္စူးစူးေလး စားခ်င္တာနဲ႔ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္ စားရတာ အခ်ဥ္အရသာ ပိုေလးျပီး စားလို႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ျပဳပ္ျပီး အသားမြွထားေသာ ဘာဆာငါး - 300 g (အ႐ိုးထြင္ျပီးသား မည္သည့္ငါးႏွင့္မဆုိ ခ်က္နိုင္ပါတယ္ )
- င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း (အစပ္မစားလ်ွင္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာခန္႕
- တဝက္ျခမ္းထားေသာ ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုး ၄၀ခန္႔
- အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅မႊာ
- အညွာေျခြကာ ေရေဆးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး တဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- က်ဳိထားေသာ ငါးပိရည္က်ဳိပ်စ္ပ်စ္ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ တစ္လံုး
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႔ကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည္႔ျပီး ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည္႔ကာ ငရုတ္သီးနံ႔ ေမႊးလာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႔ ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ငါးႏွင့္ငါးငံျပာရည္ထဲ့ကာ ငါးအသားမ်ား မာလာတဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား မာလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထဲ့ျပီး အခြံမ်ား လိတ္လာတဲ့ထိ ေမႊျပီးခ်က္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံမ်ား လိတ္လာတာနဲ႕ဆား အရသာမွဳန္႕ ငပိရည္က်ဳိတို႕ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- အားလံုး ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ အရသာကိုျမည္းကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ နံနံပင္တို႔ကို ထည္႔ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ငါး ငပိခ်က္ ေမႊးေမႊးေလးကို တို႕စရာအစံုအလင္နဲ႕ သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment