Wednesday, 4 October 2017

သရက်သီးစိမ်း မြေပဲထောင်း



ဒီရာသီဆို သရက္သီးစိမ္းေလးေတြ ေပၚလာပါျပီ ဒါောကာင္႔မို႔လို႔ သရက္သီးစိမ္းေလးေတြကို မ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားရင္း ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းကို ေျမပဲေလွာ္နဲ႔ အစိမ္႔ေလး ေထာင္းျပီး ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ ပဲဆီစိမ္းနဲ႔ စိမ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
  2. ပုဇြန္ငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  3. ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း၄ ဇြန္း
  4. ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ အက်က္မွဳန္႔ - အစပ္စားႏိူင္သေလာက္
  5. အရသာမွဳန္. -  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
  7. ေျမပဲဆီစိမ္း - သရက္သီးေထာင္း ျမဳပ္ေအာင္စိမ္ေပးပါ


ျပင္​ဆင္​ပံု

  • သရက္သီးစိမ္းကို အရင္​ဆံုး အညွာဘက္မွလွီးကာ ေရတနာရီေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  • ေရစိမ္ျပီး အေစးမ်ားကုန္ေလာက္ျပီဆိုရင္ အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြ်တ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားေပးပါ
  •  ပုဇြန္ငပိကို ကင္ထားေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္ဆံု ၾကီးၾကီးထဲမွာ  ေျမပဲကို အရင္ဆံုး မညက္တညက္ ​ေထာင္း​ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ သရက္သီးကို ထည္႔ျပီးေထာင္းေပးပါ
  • သရက္သီးနဲ႔ ေျမပဲ သမသြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ငပိ ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲမွဳန္႔ ဆား နွင့္ အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထည့္ကာ အားလံုးသမသြားေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ေထာင္းၿပီးတာနဲ႔ ေျမပဲဆီ​ေမႊး​ေမႊး​ေလးထည္႔ကာ ဆီျမဳပ္ေအာင္ နယ္ေပးျပီး ထမင္​းပူပူ​ေလးႏွင္​့ စားႏိူင္​ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment