ဒီရာသီဆို သရက္သီးစိမ္းေလးေတြ ေပၚလာပါျပီ ဒါောကာင္႔မို႔လို႔ သရက္သီးစိမ္းေလးေတြကို မ်ဳိးစံုေအာင္ လုပ္စားရင္း ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးစိမ္းကို ေျမပဲေလွာ္နဲ႔ အစိမ္႔ေလး ေထာင္းျပီး ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားရေလေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ ပဲဆီစိမ္းနဲ႔ စိမ္နည္းေလးကို မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္သီးစိမ္း - ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုး
- ပုဇြန္ငပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း၄ ဇြန္း
- ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲ အက်က္မွဳန္႔ - အစပ္စားႏိူင္သေလာက္
- အရသာမွဳန္. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- ေျမပဲဆီစိမ္း - သရက္သီးေထာင္း ျမဳပ္ေအာင္စိမ္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္သီးစိမ္းကို အရင္ဆံုး အညွာဘက္မွလွီးကာ ေရတနာရီေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
- ေရစိမ္ျပီး အေစးမ်ားကုန္ေလာက္ျပီဆိုရင္ အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသး အတံုးေလးေတြ လွီးထားေပးပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြ်တ္ကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားေပးပါ
- ပုဇြန္ငပိကို ကင္ထားေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ငရုတ္ဆံု ၾကီးၾကီးထဲမွာ ေျမပဲကို အရင္ဆံုး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ သရက္သီးကို ထည္႔ျပီးေထာင္းေပးပါ
- သရက္သီးနဲ႔ ေျမပဲ သမသြားတာနဲ႔ ပုဇြန္ငပိ ငရုတ္သီးလံုးၾကမ္းခြဲမွဳန္႔ ဆား နွင့္ အရသာမွဳန္႔တို႔ကိုထည့္ကာ အားလံုးသမသြားေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းၿပီးတာနဲ႔ ေျမပဲဆီေမႊးေမႊးေလးထည္႔ကာ ဆီျမဳပ္ေအာင္ နယ္ေပးျပီး ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment