ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၀ေကာင္
- တန္ပူရာမွဳန္႕. - 150 g
- ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ပဲပင္ေပါက္ - 500 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ေရ - 1 cup
- ဆီ - တစ္လီတာခြဲ သာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေၾကာဖက္မွေနျပီး အမည္းေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးပါ
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးျပီးမွ ပဲပင္ေပါက္ကိုထဲ့ကာ ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ
- ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ပဲပင္ေပါက္နဲနဲႏွင့္ ပုဇြန္တစ္ေကာင္( သို႔ ) ႏွစ္ေကာင္ကို ထဲ့ျပီးျပင္ေပးထားပါ
- ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီးက်က္လာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ာ႔ေပးကာ ပဲပင္ေပါက္ႏွင့္ပုဇြန္ကိုထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္သတိျပဳျပီးေၾကာ္ေပးပါ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
ပုဇြန္ခြက္ေၾကာ္ ခြက္ေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္လဲ ခြက္ကေလးထဲကို ပဲင္ေပါက္အရသာ စပ္ထားတာနဲ႔အတူ ပုဇြန္ကို ထည္႔ေပးျပီး ဆီပူထဲမွာ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
ပဲပင္ေပါက္ က်က္လာတဲ႔အခါ ဆီအိုးထဲသို႔ ဇြန္းရွည္ရွည္ျဖငိ႔ တြန္းခ်ေပးျပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment