Wednesday, 6 September 2017

ကန္စြန္း႐ြက္ ၾကက္သားေၾကာ္


မာမာတို႔အိမ္ရဲ႔ ထမင္းဝိုင္းေလးမွာ မ်ားေသာအားျဖင္႔ ကန္စြန္း႐ြက္ကို သတ္သတ္လြတ္ေလးဘဲ ေၾကာ္ျဖစ္တာ မ်ားပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ အသားေလးနဲ ေၾကာ္ျဖစ္လို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တဆုတ္စာ တစ္စည္း
  2. ၾကက္ရင္ပံုသား - သင္႔ေတာ္ရံု
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  7. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  8. ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  9. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  4. ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး အညွာေျခြထားပါ
  5. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္ပါကၾကက္ရင္ပံုသားႏွင့္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  6. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  7. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  8. ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္လိုက္ပါ
  9. ၾကက္သားက်က္တာနဲ႔ သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  10. ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္မ်ားထည့္ျပီး အခ်ဳိမွဳန္႕ကို တစ္ခါထဲ ထည့္ေမႊပါ
  11. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment