ဒီေန႔ေတာ႔ သရက္သီးေလးေတြ သရက္ခ်ဥ္ လုပ္ထားရတာ ရပါျပီ ဒီေတာ႔ကာ သရက္ခ်ဥ္ သုပ္စားဖို႔ အေၾကာင္းက ဖန္လာပါတယ္ သမီးငယ္က ေမေမေရ ၾကာဇံဟင္းခါးေလး ေသာက္ခ်င္တယ္တဲ႔ ၾကာဇံဟင္းခါးနဲ႔ လိုက္ဖက္မဲ႔ အသုပ္ေလး စဥ္းစားလိုက္ေတာ႔ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ေလးက စိတ္ထဲမွာ ေပၚလာခဲ႔တယ္ ဒါနဲ႔ဘဲ ၾကာဇံဟင္းခါးေလးခ်က္ သရက္ခ်ဥ္ေလး သုပ္လိုက္မိပါေတာ႔တယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သရက္ခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း ကိုးဇြန္းစာ
- ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ေျမပဲေလွာ္ - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (သို႕မဟုတ္ ) အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ပဲအက်က္မႈန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ - အစပ္စားႏိူင္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ႏွစ္လုံး
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဇြန္းႏွစ္ဆယ္ခန္႔ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ဆယ္မႊာခန္႕ (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (ဆီခ်က္ခ်က္ရန္)
ဆီခ်က္ခ်က္ရန္
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး အကြင္းလိုက္ လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ထည့္ေပးပါ
- အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ေၾကာ္ႏွင့္ ခ်က္ထားေသာ ဆီခ်က္ေအးသြားမွ ႏွစ္မ်ဳိးလံုး ျပန္ေရာေပးထားပါ
- ဆီခ်က္ကို လိုသေလာက္ဘဲသံုးျပီး က်န္ပိုေနေသာ ဆီခ်က္မ်ားကို သိမ္းထားျပီး ေနာက္ထပ္ အသုပ္သုပ္လ်ွင္ ယူသံုးနိူင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
- သရက္ခ်ဥ္ကို ေရမပါေအာင္ အနည္းငယ္ ညွစ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးေပးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါး လွီးေပးကာ ေရေဆးထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရတစ္ထပ္ေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို အခြံခြ်တ္ျပီး သန္႔စင္ေပးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- က်န္ေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ သရက္ခ်ဥ္ ေျမပဲေထာင္း ၾကက္သြန္နီ ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ ပဲမွဳန္႕ ၾကက္သားမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္တို႕ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အငံအရသာအတြက္ သရက္ခ်ဥ္ႏွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕တို႕မွာ ပါျပီးသား ျဖစ္တဲ့အတြက္ ထပ္ထည့္ရန္ မလိုပါ
- အားလံုးကို ခပ္ဖြဖြ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ သရက္ခ်ဥ္သုပ္ကို အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကာဇံဟင္းခါး ပူပူေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment