ဟင္းခ်က္ဖို႔ စဥ္းစားလို႔ မရတဲ႔ရက္ေတြမွာ ေစ်းမွာပါတ္ခ်ာလည္ေနရင္း ၾကံရာမရတဲ႔အဆံုး ေတြ႔တာေတြ ျခင္းထဲေကာက္ထည္႔လာရတာမ်ဳိးလဲ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ဒီေန႔ေတာ႔ အျမဲတမ္းေတာ႔ မစားျဖစ္ေပမဲ႔ တခါတေလ စားျဖစ္တဲ႔ အမဲႏွစ္လံုးေလးေတြ ဝယ္လာကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ စပါးလင္ ခ်င္းတို႔နဲ႔ ျပဳပ္ကာ အခ်ဥ္ရည္ေလးစပ္ျပီး စားျဖစ္တဲ႔အတြက္ ျပဳပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲႏွစ္လံုး - ႏွစ္ခု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ခ်င္းခပ္ပါးပါး - ေလးျပား
- စပါးလင္ -ႏွစ္ပင္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အလံုးလိုက္ ႏွစ္ဥ
အခ်ဥ္ရည္စပ္ရန္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
- သံပုရာရည္ - စားႏိူင္သေလာက္
- အားလံုးကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည္႔ျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- အမဲႏွစ္လံုးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ နႏြင္းမွဳန္တို႔ႏွင္႔႔နယ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- စပါးလင္ကို အပင္လိုက္ေရေဆးျပီး အထံုးထံုးကာ မညက္တစ္ညက္ ထုထားပါ
- ခ်င္းကိုေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အလံုးလိုက္ကို အျပင္ခြံ နဲနဲခြ်တ္ကာ ေရေဆးထားပါ
- အမဲႏွစ္လံုး အရသာ၀င္ေလာက္တာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ အလံုးလိုက္ ထုထားေသာ စပါးလင္ ခ်င္းျပားႏွင့္ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ သတိထားျပီး တည္ေပးပါ
- အရင္ဆံုး ထည္႔ထားေသာ လံုးရည္ခမ္းတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
- အသားႏူးလာျပီး ေရမခမ္းခင္ေလးမွာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ေရခမ္းလ်ွင္ အိုးကပ္သြားႏိူင္တဲ႔အတြက္ ေရမခမ္းခင္ မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးကာ မိမိႏွစ္သက္ေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ အခ်ဥ္ရည္တို႔ႏွင္႔ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment