Friday 8 September 2017

မှိုအစပ်ဟင်း



မေန႔က ေစ်းကိုသြားေတာ့ shimeji မွဳိေလးေတြ ရလာခဲ႔တယ္ အိမ္ေရာက္ေတာ႔ မွဳိၾကိဳက္တဲ႔ သမီးကို ဘယ္လိုေလး စားခ်င္လဲလို႔ ေမးလိုက္တယ္ ငရုတ္သီးေလးနဲ႔ အစပ္ေလး ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမယ္တဲ႔။

ဒါနဲ႔ဘဲ ဝါးလိုက္ရင္ ဝါးလို႔ေကာင္း စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ မွဳိေလးကုိ ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ေပးလိုက္မိတယ္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းေလးျဖစ္လို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ မာမာ ခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္၊၊

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မွဳိ - 500g
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔အစပ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. မွဳိကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီးမွ ခပ္ပါးပါးလွီးပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  4. ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ဆီသတ္ပါ
  6. ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
  7. င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ မွဳိကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
  8. မွဳိမ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ ေရထည္႔ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
  10. ေရလဲပြက္ပြက္ဆူလာျပီး အရသာလဲ အေနေတာ္ရျပီဆိုရင္ မွဳိအစပ္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment