မေန႔က ေစ်းကိုသြားေတာ့ shimeji မွဳိေလးေတြ ရလာခဲ႔တယ္ အိမ္ေရာက္ေတာ႔ မွဳိၾကိဳက္တဲ႔ သမီးကို ဘယ္လိုေလး စားခ်င္လဲလို႔ ေမးလိုက္တယ္ ငရုတ္သီးေလးနဲ႔ အစပ္ေလး ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမယ္တဲ႔။
ဒါနဲ႔ဘဲ ဝါးလိုက္ရင္ ဝါးလို႔ေကာင္း စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ မွဳိေလးကုိ ခပ္စပ္စပ္ေလး ခ်က္ေပးလိုက္မိတယ္ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းေလးျဖစ္လို႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ မာမာ ခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္၊၊
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မွဳိ - 500g
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔အစပ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မွဳိကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးျပီးမွ ခပ္ပါးပါးလွီးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ဆီသတ္ပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ ဆားႏွင့္ မွဳိကိုထည့္ေၾကာ္ပါ
- မွဳိမ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ အရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႔ ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ ေရထည္႔ကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ေပးပါ
- ေရလဲပြက္ပြက္ဆူလာျပီး အရသာလဲ အေနေတာ္ရျပီဆိုရင္ မွဳိအစပ္ဟင္းကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment