ဒီတခါေတာ႔ ဝယ္လာတဲ႔ ဝက္သားေတြထဲက အသားျပားေလးေတြ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး တန္ပူရာမွဳန္႔ေလးနဲ႔နယ္ကာ အသားျပားေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားမိျပန္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္နည္းမို႔လို႔ မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အဆီမပါေသာ ဝက္သား - 250 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္ခြဲ
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တ၀က္သာသာ (လိုတိုးပိုေလ်ွာ႔ လုပ္ပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၅ဗူးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မုန္႔ႏွစ္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ရေစရန္ ေရကို လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
- ဝက္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ျပားျပား ပါးပါးေလးေတြ ပံုပါအတိုင္း အေနေတာ္ တံုးေပးထားပါ
- အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ လွီးထားေသာ ဝက္သားကို ႏွစ္ေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီးဆီကို မီးအပူေပးပါ
- ဆီပူျပီး က်က္လာပါက ဝက္သားမုန္႕ႏွစ္လူးကို တစ္တံုးျခင္း ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္းမ်ားပါက ဝက္သားမက်က္ဘဲ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
- ဝက္သားျပားေၾကာ္ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ဝက္သားျပားေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ရြရြေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕တြဲဖက္ျပီး စားလို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment