Sunday, 29 July 2012

ပုဇွန် ငရုတ်သီးအစပ်ကြော်

ပုဇြန္ငံၿပာရည္ခ်က္အစပ္ေၾကာ္
 မာမာ႔အၾကိဳက္ေလးခ်က္ထားပါတယ္ ေရခ်ဳိပုဇြန္ေသးေသးေလးရလို႔ အစပ္ေၾကာ္ေလးေၾကာ္ပါတယ္ မ်ားေသာအားၿဖင္႔ ဒီမွာရတဲ႔ပုဇြန္ေတြက ေရငံပုဇြန္ေတြမ်ားပါတယ္ ေရငံပုဇြန္က အနံ႔ရလို႔မာမာ မၾကိဳက္ပါဘူး ဘယ္ေလာက္ဘဲ အေမႊးနံ႔သာေတြထဲ႔ထဲ႔ ေရငံပုဇြန္ရဲ႕အနံ႔က ေပ်ာက္ေလ႔သိပ္မရွိပါဘူး အခုပုဇြန္က ေရခ်ဳိပုဇြန္ေလးမို႔ ကိုယ္႔ၿမန္မာၿပည္ရဲ႕ အေငြ႔အသက္ေလး ၿပန္ရသလိုလဲ ခံစားမိပါတယ္။

ျမန္မာၿပည္ဆိုရင္ေတာ႔ ဒီပုဇြန္ကို ပုဇြန္ေခါင္းခ်ဳိးေလးေတြလို႔ေခၚျပီး အရမ္းလဲေပါသလို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္လဲ ရႏိူင္ပါတယ္ ဒီမွာေတာ႔ ခဲထားတဲ႔ ပုဇြန္ေလးေတြဘဲ ရႏိူင္တာမို႕ မရွိတာထက္စာရင္ေတာ႔ ေတာ္အံုးမွာလို႔ေၿပာရမွာပါ ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ စားၿပီဆိုမွေတာ႔ အာထိလွ်ာထိေလးေတာ႔ စားရေအာင္  ငံငံစပ္ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးပါမယ္။

ေလးေယာက္စာ ပုဇြန္အရသာနယ္ရန္

  • ပုဇြန္ - သံုးဆယ္သား
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံု တပံု


ပုဇြန္အစပ္ေၾကာ္ရန္

  1. ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္း -ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  2. ဆီ -ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  4. ငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း


ပုုဇြန္အရသာနယ္ ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္း ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္း

မီးအေနေတာ္ႏွင္႔အပူေပးထားေသာဆီပူမွာ
 ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းကိုတစ္မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ၿပီးမွ
ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္းမွဳန္႔ကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ

ႏွစ္မ်ဳိးလံုးေရာၿပီးတာနဲ႔မီးရွိန္ကိုေရွာ႔ၿပီးမီးေအးေအးနဲ႔တစ္မိနစ္ခြဲေလာက္
ေၾကာ္ေပးပါ

ၿပီးလွ်င္ပုဇြန္ႏွင္႔ငံၿပာရည္ကိုထဲ႔ကာႏွစ္မိနစ္ခြဲေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ

အားလံုသမသြားၿပီးကြ်တ္လာလွ်င္အေပါ႔အငံၿမည္းၿပီးမီးပိတ္ေပးပါ

ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ ပုဇြန္ငံၿပာရည္အစပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ

20 comments:

  1. ႀကိဳက္တယ္ အစ္မ.. ပုစြန္ အေသးေတြကို ပိုႀကိဳက္တယ္..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္တယ္ေနာ္ ပုဇြန္အေသးေလးေတြကစားရတာမညွီသလိုပိုၿပီးလဲခ်ဳိတယ္
      မမမာလဲၾကိဳက္တယ္

      Delete
  2. ထမင္းမိန္ေစတဲ႕ပုဇြန္ငံၿပာရည္အစပ္ေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးပါဆယ္ဆြဲသြားၿပီမမမာေရ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေက်းဇူးပါေနာ္
      လာလည္တဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္သလို
      ပုဇြန္အစပ္ေၾကာ္ေလးအားေပးသြားလို႔ေက်းဇူးပါေနာ္

      Delete
  3. အိမ္ရွင္မေတြလည္းတေန႕တေန႕ဘာပာင္းခ်က္ရမလဲစဥ္းစားရတာမလြယ္ဘူးမမမာေရ အခုလိုပာင္းေလးေတြတင္ေပးေတာ႕စဥ္းစားရသက္သာတာေပါ႕ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္တယ္မမမာေရ

    ReplyDelete
    Replies
    1. စဥ္းစားရသက္သာတယ္ဆိုလို႔ဝမ္းသာပါတယ္ေနာ္
      တစ္ေန႔တာအတြက္အဆင္ေၿပသြားတယ္ဆိုရင္ဘဲအရမ္းကိုဝမ္းသာေနမိပါတယ္
      ေက်းဇူးလဲတင္ပါတယ္ေနာ္လာလည္တဲ႔အတြက္ပါ

      Delete
  4. ေန႕တိုင္းလာလည္ၿဖစ္တယ္ၿပန္ေၿပာေပးလို႕လည္းေက်းဇူးတင္တယ္ေပ်ာ္လည္ေပ်ာ္တယ္မမမာေရ သီတာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. သီတာေရ
      ေန႔တိုင္းလာလာလည္လို႔လဲ
      မမမာကအရမ္းေပ်ာ္ေနပါတယ္ေနာ္
      ေက်းဇူးလဲတင္ပါတယ္ :)

      Delete
  5. အရမ္းၾကိုက္တယ္ မမမာ ဒီေန့ဘာမွမခ်က္ဘူး ခုဗိုက္ဆာေနျပီ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. စုေရ အဆင္ေၿပသြားၿပီလား
      ေမွ်ာ္လိုက္ရတာကြယ္
      ဗိုက္ဆာရင္စားသြားပါေနာ္

      Delete
  6. မေန႔က တူေလးမဂၤလာေဆာင္နဲ႔ အလုပ္မ်ားသြားလို႔
    ဒီကေန႔မွ မာမာ့ရဲ႕လက္စြမ္းေတြ ဆက္အားေပးရတယ္ း)
    ၾကက္သားေခါက္ဆြဲျပားေၾကာ္နဲ႔ တီတင့္သားေတြႀကိဳက္တဲ့
    ပုစြန္ငံျပာရည္ခ်က္အစပ္ကို အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင္႔ေရ
      အမ်ဳိးမ်ားခ်က္ကေတာ႔ေနာ္ ေပ်ာ္စရာၾကီးရယ္ပါ
      တူမေလးေတြ တူေလးေတြ မဂၤလာယူၾကတာတစ္ေယာက္ၿပီးတစ္ေယာက္ပါဘဲေနာ္
      တီတင္႔ကိုအားက်လိုက္တာ
      မာမာ႔ဟင္းေလးေတြကိုလာအားေပးလို႔ေက်းဇူးပါတီတင္႔ရယ္
      ေလးစားခင္မင္လ်ွက္
      မာမာ

      Delete
  7. ညေန ပုဇြန္ကို ဘယ္လိုခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္ မမမာဆိုဒ္ေလးေရာက္လာတာ ..
    ခုေတာ႕ အေတာ္ပဲၿဖစ္သြားတယ္ .. ေက်းေက်းပါ

    ReplyDelete
    Replies
    1. မမမာကလဲ zuzu ေလးကို ေက်းေက်းပါ
      မမမာဆီလာလည္တဲ႔အတြက္ပါေနာ္

      Delete
  8. မမမာ ဆီလာလည္လိုက္တာ ဗိုက္ေတာ္၂ဆာသြားတယ္...အိမ္က အဲလိုပုဇြန္ေသးေလးေတြမွာထားတာ မေန.ေရာက္တယ္..မမာ
    နည္းေလးကို ႀကည္.ပီး ေႀကာ္စားပါဦးမယ္..း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေၾကာ္စားေနာ္ ညီမေလးေရ အရမ္းထမင္းမိန္တယ္ :)

      Delete
  9. အန္တီ
    အန္တီဒီလုိပုစြန္ေတြဘယ္မွာ၀ယ္လဲမသိဘူး
    သမီးက strathfield မွာေနေတာ့ဒီမွာဘာမွကုိမရွိဘူး သမီးကသမီးေမေမဒီလုိပုစြန္ငံၿပာရည္ေၾကာ္ခ်က္တာကုိသတိရေနတာ .... frozen ေတာင္မေတြ ့ဖူးလုိ ့
    ႊအန္တီဘယ္မွာ၀ယ္လဲသိပါရေစ

    ႏွင္းႏွင္း

    ReplyDelete
    Replies
    1. သမီးေရ
      အန္တီက အန္တီတို႔ေနတဲ႔ျမိဳ႔မွာရွိတဲ႔ ဗီယက္နမ္ဆိုင္မွာဝယ္တာပါသမီးေရ တစ္ကီလိုတစ္ထုတ္ကို $9.89 ေလာက္ေပးရပါတယ္ အရသာကေတာ႔ျမန္မာျပည္ကပုဇြန္အတိုင္းပါဘဲ။ ထိုင္းကလာတယ္လို႔ေရးထားပါတယ္သမီးေရ သမီးေနတဲ႔ျမိဳ႔က ဗီယက္နမ္ အိႏၵိယ တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာရေလာက္ပါတယ္ .

      Delete
  10. ျမတ္နိုးသူ(MUFL)25 September 2012 at 22:50

    ပုစြန္ငံျပာရည္အစပ္ခ်က္ေလး
    ျမည္းစမ္းသြားပါတယ္အမေ၇
    အားေပးသြားပါတယ္
    ျငဳပ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႕စားေကာင္းမယ္႕ပံုပဲေနာ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. ထမင္းမိန္ေစတဲ႔ဟင္းေလးပါ ညီမေလးေရ
      အားေပးသြားလို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္

      Delete