Thursday, 12 July 2012

ဆိတ်အူဟင်း


ဒီေန႔ေတာ႔ ေအးရွန္းဆိုင္က ဝယ္လာတဲ႔ ဆိတ္အူကို ငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးနဲ႔ ခ်က္ထားျပီး မဆလာႏိူင္ႏိူင္ေလးနဲ႔ ခ်က္ထားပါတယ္။

ထမင္းလဲ မိန္ေစတဲ႔ ဟင္းတစ္ပြဲပါဘဲ အဓိကကေတာ႔ စိတ္အူဟင္းခ်က္ရင္ ငံၿပာရည္ မထဲ႔ဖို႔ေတာ႔ သတိထားေစခ်င္ပါတယ္။

ငံၿပာရည္ထဲ႔ခ်က္ရင္ အညွီနံ႔ကို မထိမ္းတဲ႔အၿပင္ ငံၿပာရည္နံ႔က ပိုၿပီးထြက္ေစပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ စိတ္အူဟင္းေလးကို ဆားေလးနဲ႔ အရသာနယ္ၿပီး စပါးလင္ထုေထာင္းထဲ႔ကာ ခ်က္ထားပါတယ္။

ခ်က္ေနတဲ႔ ဟင္းအိုးအဖံုး ဖြင္႔လိုက္တယ္ဆိုရင္ဘဲ အရမ္းကို ေမႊးျပီး စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔အတြက္ မာမာခ်က္တဲ႔နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆိတ္အူ - 750 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - တစ္ၿခမ္း(ငရုတ္သီးမွဳန္႔ႏွင္႔ေထာင္းရန္)
  3. ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ (                 ။                 )
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္  (                 ။                 )
  5. စပါးလင္ - တစ္ပင္
  6. နႏြင္းမွဳန္႔ - အနည္းငယ္
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  9. ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး - တစ္ဝက္
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဆိတ္အူကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး တလက္မေလာက္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးထားပါ။
  2. ဆိတ္အူမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ျပီး နႏြင္မွဳန္႔း ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။
  3. ခ်င္း စပါးလင္ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ။
  4. အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ။
  5. ဆီပူလာတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။
  6. ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္အူမ်ားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။
  7. ဆိတ္အူမ်ား မာတင္းလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။
  8. ပထမ တရည္ခမ္းျပီး ေနာက္တရည္ ထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။
  9. ဆိတ္အူမ်ား ေရမခမ္းေသးခင္ အရသာျမည္းေပးျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ မဆလာအုပ္ေပးပါ။
  10. ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္တာနဲ႕ ဆိတ္အူဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

3 comments:

  1. ၾကိုက္တယ္ မေရ စားသြားျပီ

    ReplyDelete
  2. စားပါစုေရ

    ReplyDelete
  3. ဟင္းေတြအားလံုးထဲမွာ အခုခ်က္ထားတဲ. ဆိတ္အူဟင္းေလးကို အစားခ်င္ဆံုးဘဲ ညေလးေရ။

    ReplyDelete