ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာ႔သမီးေလးရဲ႕လက္ရာ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလး ပို႕ခဲ့ပါျပီ သူေက်ာင္းပိတ္တဲ႔ရက္မွာ ဟင္းခ်က္ခ်င္တယ္ ဆုိတာနဲ႔ အိုးသူၾကီးမာမာ ဇိမ္ယူၿပီး အနားယူလိုက္ပါတယ္။
သမီးေလးကYear 10 တံုးက မုန္႔လုပ္နည္း ဟင္းခ်က္နည္းေတြကို သူဘာသာရပ္တစ္ခု အေနနဲ႔ယူခဲ႔လို႔ ဟင္းအမ်ဳိးေပါင္းမ်ားစြာကို သမီးေလး ခ်က္တတ္ပါတယ္။
မိန္းကေလးဆိုေတာ႔လဲ အခ်က္အၿပဳပ္ေလးေတြ တတ္ထားေတာ႔ မမွားဘူးေပါ႔႐ွင္ သူစိတ္လို လက္ရနဲ႔ ခ်က္တဲ႔ဟင္းေလးေတြက အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မာမာက ဘိုစာေတြ ဂ်ပန္အစာေတြ ခ်က္ရတာ မကြ်မ္းက်င္ေပမဲ႔ သမီးေလးက ကြ်မ္းကြ်မ္းက်င္က်င္ ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္ သူနည္းစနစ္တက် ခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ေလးေယာက္စာအတြက္ပါ
- 2 boneless chicken breasts(500 g)
- 1 / 2 teaspoon salt
- 1 / 2 tsp pepper
- 2 cloves garlic, mashed
- 50 gr corn flour / corn starch
- 50 gr flour
- 3 tablespoons water
- Oil, for frying
- 1 / 2 teaspoon salt
- 1 / 2 tsp pepper
- 2 cloves garlic, mashed
- 50 gr corn flour / corn starch
- 50 gr flour
- 3 tablespoons water
- Oil, for frying
Sweet and Sour Chicken Sauce Ingredients:
- 4 tablespoons tomato sauce
- ½ onion, roughly chopped
- 2 cm ginger, crushed
- 1 carrot, cut into matchsticks
- 100 ml water
- 1 tablespoon cornstarch, dissolved in 2 tablespoons water
- ½ teaspoon salt
- 1 tsp sugar
- ½ teaspoon pepper
ၾကက္သားေၾကာ္ရန္အတြက္- 4 tablespoons tomato sauce
- ½ onion, roughly chopped
- 2 cm ginger, crushed
- 1 carrot, cut into matchsticks
- 100 ml water
- 1 tablespoon cornstarch, dissolved in 2 tablespoons water
- ½ teaspoon salt
- 1 tsp sugar
- ½ teaspoon pepper
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 500 g(တစ္စင္တီမီတာေလာက္အတံုးမ်ားတံုးပါ)
- ဆား - 1/2 teaspoon
- ငရုတ္ေကာင္း - 1/2 teaspoon(ေထာင္းေပးပါ)
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ႏွစ္မႊာ (ေထာင္းေပးပါ)
- ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ - 50 g (ေရႏွင္႔ေဖ်ာ္ရန္)
- ဂ်ဳံမွဳန္႔ - 50 g (ေရႏွင္႔ေဖ်ာ္ရန္)
- ေရ - 3 tablespoons
- ဆီ - 3 cups (ၾကက္သားေၾကာ္ရန္)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခ်ဥ္ - 4 tablespoons
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ၿခမ္း (လွီးေပးပါ)
- ခ်င္း - 2 cm (လွီးေပးပါ)
- မံုလာဥနီ - တစ္ဥ (လွီးေပးပါ)
- ေရ - 100 ml
- ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ - 1 tablespoon+ေရ-2 tablespoons(ေဖ်ာ္ေပးပါ)
- ဆား - 1/2 teaspoon
- သၾကား - 1 teaspoon
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - 1/2 teaspoon
သမီးေလးဟင္းခ်က္ရင္သံုးတဲ႔ ဇြန္းနဲ႔ခြက္ေလးပါ |
ဟင္းခ်က္ရာတြင္ လိုမည္႔ပစၥည္းမ်ား ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ဘူးေလးထဲ႔ မရုိက္မိလိုက္ပါဘူး |
ဂ်ဳံႏွင္႔ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ကိုေရႏွင္႔ေဖ်ာ္ၿပီး ၾကက္သားကိုဆား ငရုတ္ေကာင္းၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းတို႔ႏွင္႔ ေရာနယ္ကာ ဂ်ဳံေဖ်ာ္ရည္ႏွင္႔ေရာေမႊေပးပါ |
မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ အပူေပးထားေသာ ဆီပူပူမွာ ေရႊအိုေရာင္သန္းတဲ႔ထိ ၾကက္သားဂ်ဳံနယ္ေလးေတြကို ေၾကာ္ေပးပါ |
ေရႊအိုေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ၿပီးဆီစစ္ေပးထားပါ |
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ ၾကက္သားေၾကာ္၍ ပိုေသာဆီကို အိုးထဲမွ ာနဲနဲခ်န္ၿပီး က်န္ဆီမ်ားကို ဖယ္ေပးပါ အိုးထဲတြင္ က်န္ေသာဆီအနည္းငယ္ႏွင္ ႔ၾကက္သြန္ ခ်င္းတို႔ကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ |
ၾကက္သြန္ႏွင္ ႔ခ်င္းနဲနဲႏြမ္းပါက ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခ်ဥ္ကို ထဲ႔ေမႊေပးပါ |
ပြက္ပြက္ဆူလာပါက မံုလာဥနီကိုထဲ႔ခ်က္ေပးပါတယ္ ၿပီးလွ်င္ဆား သၾကားႏွင္႔ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ခ်က္ေပးပါ |
မံုလာဥနီနဲနဲႏြမ္းပါက ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ေဖ်ာ္ရည္ကို ထဲ႔ခ်က္ေပးပါ |
အခ်ဥ္ရည္ပ်စ္သြားၿပီဆိုပါက ဆီစစ္ထားေသာ ၾကက္သားေၾကာ္ကို ထဲ႔ေမႊေပးပါ |
အရမ္းကိုအရသာရွိတဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္ေလးရပါၿပီ |
ဘေလာ႔လာ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ပါ |
သမီးေလးက ေတာ္လိုက္တာ မေရ
ReplyDeleteစုေရ
Deleteသူ Year 10 တံုးကfood ကိုဘာသာရပ္တစ္ခုယူၿပီးသင္ထားတယ္ေလ
ေတာ္တယ္ေၿပာလို႔ေက်းဇူးဘဲေနာ္စု
ဟုတ္ပ ေတာ္လိုက္တာ မမမာသမီးေလးက .. စားခ်င္စားဖြယ္ေလးလုပ္ထားတာ။
ReplyDeleteရံုးဆင္းခံနီးဗိုက္ဆာလို႕ပါဆိုမွ :(
သေရလာက်သြားတယ္ မမမာေရ
ေက်းဇူးပါဘဲ zuzu ေရ
Deleteဗိုက္စာေအာင္လုပ္မိလို႔sorry ေနာ္ :)
မနက္က လုိက္ရွာေနတာ ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ကုိ မေတြ႔ခဲ႔ဘူး
ReplyDeleteခု ဖဘ မွာေတြ႔ျပီးလုိက္လာတာ ေၾကာ္စားမလုိ႔နည္းလာယူတာပါရွင္
ယူပါစံပယ္ခ်ဳိေရ
Deleteတတ္သေလာက္မွတ္သေလာက္ဟင္းနည္းေလးေတြကိုေဝငွေပးရလို႔ေပ်ာ္ေနပါတယ္
လာလည္တဲ႔အတြက္လဲေက်းဇူးပါေနာ္