ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္ |
အခုေတာ႔ ဟင္းေတြခ်က္ရင္းနဲ႔ မာမာေပ်ာ္လာခဲ႔ပါၿပီ လူအမ်ဳိးမ်ဳိးစိတ္အေထြေထြ ဆိုသလိုမ်ဳိးေပါ႔ေနာ္ တစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ ဟင္းခ်က္ပံုစံေလးေတြက ကြာၿခားၾကပါတယ္ မာမာကအိမ္ခ်က္ဟင္းေလးေတြ အဓိကထားၿပီးခ်က္ပါတယ္ ဟင္းကမခ်က္တတ္ခင္ေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလးပင္္ပန္းတယ္လို႔ထင္ရေပမဲ႔ ခ်က္တတ္သြားရင္ေတာ႔ အရမ္းေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္ ေနာက္ၿပီး တစ္မိသားစုနဲ႔တစ္မိသားစုက အၾကိဳက္ခ်င္းလဲတူခ်င္မွတူပါလိမ္႔မယ္ ဒါေၾကာင္႔ဟင္းခ်က္ရင္ ပံုေသထားၿပီး မခ်က္ဘဲ လိုတိုးပိုေလ်ာ႔ေလးေတြလုပ္ၿပီး ခ်က္တာအေကာင္းဆံုးပါ မာမာတို႔မိသားစုကိုဘဲၾကည္႔ပါေနာ္။
မာမာကဟင္းဆိုစပ္မွၾကိဳက္တယ္ မိသားစုကစပ္ရင္မၾကိဳက္ၾကပါဘူး မာမာကငပိဆို ဘာငပိဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ၾကိဳက္တယ္ မိသားစုကငပိကိုအနံ႔ေတာင္မၾကိဳက္ၾကပါဘူး အဲဒီလိုအေၿခအေနမ်ဳိးမွာ ကိုယ္ကဟင္းကို ခ်ိ္န္ၿပီးခ်က္တတ္ေအာင္ ၾကိဳးစားရပါတယ္ အဲဒီလို ခ်ိန္ၿပီးခ်က္တတ္သြားရင္ ကိုယ္ခ်က္တဲ႔ဟင္းကို ကိုယ္႔မိသားစုကႏွစ္သက္လာပါလိမ္႔မယ္။
အဲဒီလိုအခ်ိန္မွာ မိသားစုမိန္ရည္ယွက္ရည္စားေနတာၿမင္ရရင္ကိုဘဲ ဟင္းခ်က္ရတဲ႔သူအတြက္ အရမ္းပီတိၿဖစ္ရပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔ အခုမာမာဒီblog ေလးလုပ္ရင္းနဲ႔ ဟင္းခ်က္ရတာ ဘာေၾကာင္႔ေပ်ာ္လာလဲဆိုတာကို မာမာ႔ဆီလာလည္ေတြမိတ္ေဆြေတြ သိေလာက္မွာပါေနာ္
အၿပင္ကဆိုင္ၾကီးေတြမွာစားရတာထက္ အိမ္မွာစားရတဲ႔ မိသားစုထမင္းဝိုင္းေလးက ပိုၿပီးအႏွစ္သာရၿပည္႔စံုပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ မာမာၾကက္သားကို
မစပ္တဲ႔အေရာင္တင္မွဳန္႔ေလးနဲ႔ခ်က္ေပးထားလို႔ မိသားစုအားလံုးစားႏိူင္မယ္လို႔ထင္မိပါတယ္ အစပ္မစားႏိူင္တဲ႔မိသားစုေတြအတြက္ ဒီနည္းေလးအတိုင္းခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္ခ်က္ေလးပါ
- 1000g drumsticks ( ၾကက္ေပါင္)
- 10 tablespoons oil (ဆီ)
- 4 tablespoons shredded orions (ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ)
- 1 tablespoon paste garlic (ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ၿဖဴ)
- 1 teaspoon paste ginger (ေထာင္းထားေသာဂ်င္းအႏွစ္ )
- 2 talespoons paprika powder (အေရာင္တင္မွဳန္႔)
- 5 bay leaf (ကရေဝးရြက္)
- 1 teaspoon fennel seed (စမံုစပါး)
- 7 cloves (ေလးညွင္း)
- 1 star anise (နာနတ္ပြင္႔)
- 1 cinamon stick (သစ္ဂ်ပိုးေခါက္)
- 2 teaspoons salt (ဆား)
- 1 tablespoon sugar (သၾကား)
1 teaspoon salt (ဆား)
1 teaspoon chicken powder(ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔)
အာလူးနယ္ရန္
- 1000g potatos (အခြံခြာေရေဆးၿပီးၿခမ္းထားေသာအာလူး)
- 1/2 teaspoon salt (ဆား)
ၾကက္သားကိုဆား ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔နယ္ေပးထားပါ |
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ခ်င္းေထာင္း |
ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္မ်ား |
အာလူးကိုဆားႏွင္႔နယ္ၿပီးဆယ္မိနစ္ေလာက္ထားၿပီးမွေၾကာ္ပါ |
အာလူးေၾကာ္၍ပိုေသာဆီပူမွာၾကက္သြန္ၿဖဴနီခ်င္းေထာင္းတို႔ကို အရင္ေၾကာ္ေပးပါ အားလံုးႏြမ္းသြားပါမွအေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္မ်ားကိုထဲ႔ၿပီးဆီသတ္ေပးပါ |
ၾကက္သြန္ေထာင္းမ်ားကြ်တ္လာၿပီးငရုတ္သီးဆီသတ္နံ႔ေမႊးလာမွ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ၅မိနစ္ေလာက္ဆီနာနာသတ္ေပးပါ |
ၾကက္သားမာၿပီးက်စ္လာတဲ႔ထိမကပ္ေအာင္ေမႊေမႊေပးၿပီးဆီသတ္ပါ ၾကက္သားမာၿပီးက်စ္သြားမွဟင္းအႏွစ္အရသာယူရန္ဆား ဟင္းခ်ဳိ မွဳန္တို႔႔ႏွင္႔ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထဲ႔ၿပီးႏွစ္ရည္ေလာက္ခမ္းတဲ႔ထိတည္ပါ |
ၾကက္သားႏွစ္ရည္ခမ္းပါက အာလူးကိုေရာၿပီး ေရမၿမဳပ္တစ္ၿမဳပ္ထဲ႔ၿပီး ဆက္တည္ပါ |
ေရခမ္းၿပီးဆီၿပန္လာလွ်င္အေပါ႔အငံၿမည္ေပးၿပီးမီးပိတ္ေပးပါ ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္ ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ |
ၾကက္သားအာလူးဆီၿပန္ဟင္းေလးပါ |
အစ္မေရ.. လာအားေပးသြားတယ္ေနာ္.. ၾကက္သားကို မဆလာ တစ္မ်ိဳးနဲ႕ဘဲ ခ်က္တတ္တာ.. အခုနည္းနဲ႔ ခ်က္ၾကည္႔ဦးမယ္..။
ReplyDeleteဒံေပါက္ထဲကၾကက္သားအရသာလိုဘဲညီမေလး
Deleteခ်က္ၿပီးရင္ၾကိဳက္သြားလိမ္႔မယ္
ခ်က္ၾကည္႔ေနာ္
မမက်ားတို.နဲ.ခ်က္နည္းမတူဘူး မာမာခ်က္နည္းေလးက ပိုေကာင္းမယ္.ပံုဘဲ၊ ေနာက္တစ္ခါ ခ်က္နည္းေျပာင္းခ်က္လိုက္အုန္းမယ္။ ေက်းဇူးေနာ္မာမာ။
ReplyDeleteမမက်ားခ်က္နည္းေလးလဲေၿပာအံုးေနာ္ မာမာလဲမမက်ားတို႔လိုစားခ်င္တာေပါ႔
Delete