မွဳိမုန္႔ညွင္းစိမ္းေၾကာ္ |
ေကာက္႐ိုးမွဳိနဲ႔ မုန္႔ညွင္းစိမ္းေလးေၾကာ္ပါတယ္
အသီးအရြက္ေတြက ေၾကာ္ခ်ိန္မၾကာလို႔ စားခါနီးမွေၾကာ္ရင္ ပိုၿပီးစားလို႔ေကာင္းပါတယ္
ေနာက္ၿပီး အသီးအရြက္ေၾကာ္ရင္ အိုးကိုဖံုးၿပီး မေၾကာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ ဖံုးၿပီးေၾကာ္ရင္ အရမ္းႏူးကုန္ၿပီး အေရာင္ေတြညဳိကုန္ရင္ စားလို႕မေကာင္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
- ေကာက္႐ိုးမွဳိ - သံုးဆယ္သား
- မုန္႔ညွင္းစိမ္း - တစ္စီး
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - သံုးမႊာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္မရွိတရွိ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
မုန္႔ညွင္းစိမ္းကို လွီးၿဖတ္ၿပီး ေရေဆးပါ |
ေကာက္ရုိးမွဳိေလးေတြကိုေရေဆးၿပီးတစ္ဝက္ဆီၿခမ္းပါ ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဓါးၿပားရုိက္ေပးပါ |
မီးအေနေတာ္မွာဆီကိုအပူေပးၿပီး နႏြင္းမွဳန္႔ထဲ႔ကာၾကက္သြန္ၿဖဴကို ဆီအရင္သတ္ပါ ၿပီးလွ်င္မွဳိကို သံုးမိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ေပးပါ |
ၿပီးလ်ွင္မုန္႔ညွင္းကိုထဲ႔ေၾကာ္ေပးၿပီး ဆားႏွင္႔ဟင္းခတ္မွဳန္႔ကိုထဲ႔ေပးပါ |
အားလံုးကို၂မိနစ္ေလာက္ ထပ္ေၾကာ္ေပးၿပီး အေပါ႔အငံၿမည္းၿပီး မီးပိတ္ေပးပါ |
ဒယ္အိုးထဲမွာထားရင္ အေရာင္ေတြ ညိဳသြားတတ္လို႔ ခ်က္ၿပီးၿပီးခ်င္းပန္းကန္ထ ေၿပာင္းထဲ႔ေပးပါ |
ေကာက္႐ိုးမွဳိ မုန္႕ညွင္းစိမ္းေၾကာ္ |
မမမာေရ စုက မုန္ညင္းစိမ္းကို ဟင္းရည္ခ်က္တာ မုန္ညင္းစိမ္းအရမ္းၾကိုက္တယ္ စားသြားျပီေနာ္
ReplyDeleteစားေနာ္ စု မမမာကမုန္႔ညွင္းဆိုဘယ္လိုခ်က္ခ်က္အရမ္းၾကိဳက္လို႔ခနခနခ်က္ၿဖစ္တယ္
Delete