ဒီေန႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလး ေပါင္းပါတယ္ မာမာေပါင္းတဲ႔ ငွက္ေပ်ာေပါင္းေလးက အုန္းသီးမွဳန္႔ ႏြားႏို႔နဲ႔ သၾကားတို႔နဲ႔ ေရာျပီး ေပါင္းထားတဲ႔အတြက္ အရသာ တစ္မ်ဳိးထူးျပီး စားလို႔အရမ္း ေကာင္းပါတယ္။
မိမိႏွစ္သက္ရာ ငွက္ေပ်ာသီးကို ေပါင္းႏိူင္ျပီး ေပါင္းမည္႔ငွက္ေပ်ာသီး အမ်ဳိးအစား အခ်ဳိအရသာႏွင္႔ အေပ်ာ႔အမာေပၚ မူတည္ကာ သၾကား ေရႏွင္႔ႏို႔ကို ခ်င္႔ခ်ိန္ထည္႔ေပးျပီး ေပါင္းႏိူင္ပါတယ္။
မာမာကေတာ႔ အရသာ အလြန္ခ်ဳိတဲ႔ သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး အမွည္႔ကို ေပါင္းတာျဖစ္တဲ႔အတြက္ သၾကားကို ေလ်ွာ႔ထည္႔ထားသလို ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးလို ေပါင္းခ်ိန္မၾကာဘဲ ေပါင္းခ်ိန္ျမန္ပါတယ္။
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို ေပါင္းမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီး အသားက အသားမာျပီး အခ်ဳိေပါ႔တဲ႔အတြက္ သၾကား ႏြားႏို႔ႏွင္႔ ေရကိုပိုျပီး ထည္႔ရသလို ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးက အဖန္ဓါတ္ ရွိတဲ႔အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္နဲ႔ ျပဳပ္ျပီးမွ ေပါင္းရတဲ႔အတြက္ အခ်ိန္အနည္းငယ္ ပိုျပီး ၾကာပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီး အမွည္႔ - ေျခာက္လုံး
- သၾကား - ငါးက်ပ္သားခန္႔
- အုံးသီးဖတ္ ျခစ္ျပီးသား - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
- ႏြားနို ့- တစ္လီတာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ေရ - တစ္လီတာခန္႔
- ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားကို အခြံခြာထားပါ
- အုန္းသီးမွဳန္႔ႏွင္႔အတူ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ငွက္ေပ်ာေပါင္း ျပဳလုပ္မည့္ အိုးထဲမွာႏြားႏို႔ ေရ သၾကားႏွင္႔ ဆားတို႔ကို ေရာထည္႔ျပီး တည္ေပးပါ
- သီးေမႊးငွက္ေပ်ာသီးက အခ်ဳိေလးတဲ႔အတြက္ သၾကားကို ေလွ်ာ႔ထည္႔ထားပါတယ္
- ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို ေပါင္းမယ္ဆိုရင္ေတာ႔ သၾကားကို ပိုျပီးထည္႔ေပးပါ
- က်ဳိေနစဥ္ အိုးထဲမွာ ႏြားႏို႔ပါတဲ႔အတြက္ ေဝမက်ေအာင္ သတိထားျပီး တည္ေပးပါ
- သၾကားနွင့္ ဆားတို႔ အရည္ေပ်ာ္သြားပါက က်ဳိထားေသာ အရည္ထဲတြင္ အခြံခြာထားေသာ ငွက္ေပ်ာသီးမ်ားထည့္ျပီး မီးေအးေအးျဖင့္ တည္ထားေပးပါ
- ငွက္ေပ်ာသီးမ်ား ေပ်ာ႔လာျပီး အခ်ိဳရည္မ်ား ၀င္သြားေအာင္ တည္ထားေပးပါ
- ႏြားႏို႔မွ မလိုင္ဖတ္ေလးေတြ တက္လာျပီး အရည္ျပစ္လာပါက အုန္းသီးဖတ္မ်ား ထည္႔ေမႊေပးကာ မီးပိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ စိမ္႔ျပီးခ်ဳိေနေသာ ငွက္ေပ်ာေပါင္းကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment