ဒီေန႔မနက္ အိပ္ယာက ေစာေစာထ အိမ္စာပါတာေတြလုပ္ၿပီး အခ်ိန္ပိုေနတာနဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရင္ထည့္ဖို႔ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔နဲ႔ ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္ခ်င္ရင္ အဆင္သင့္ ရေအာင္ဆိုျပီး ဆန္ကိုေလွာ္ၿပီး အေအးခံ ပုလင္းေလးေတြထဲ ထည့္ၿပီး သိမ္းထားလိုက္တယ္။
ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ အလြယ္တကူ ၀ယ္လို႔မရႏိုင္တဲ့ ေနရာနဲ႔ သန္႔သန္႔ျပန္႔ျပန္႔ စားခ်င္သူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေျပတဲ့ နည္းေလးျဖစ္ျပီး face book မွာ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ လုပ္နည္းေလး လာေမးၾကတဲ႔ သူေတြအတြက္ေရာ မသိၾကေသးတဲ႔ သူေတြ အတြက္ပါ ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ကိုေရမေဆးဘဲ အေျခာက္ေလွာ္ဖို႔အတြက္ အိုးတလံုးထဲကို ထည့္ပါ
- မာမာကေတာ့ တခါေလွာ္ရင္ ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္ရယ္ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ရယ္အတြက္ ၃ကီလိုအထုတ္ေလး တထုတ္စာကို ေလွာ္ပါတယ္
- စျပီး ေလွာ္ျပီဆိုတာနဲ႔ အသားထူတဲ႔ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- အသားပါးတဲ႔ ဒယ္အိုးဆိုရင္ ဆန္ကေသခ်ာ မက်က္ဘဲ ခနေလးနဲ႔ ကြ်မ္းသြားတတ္ပါတယ္
- ဒယ္အိုး ပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ႔ျပီးမွ ေလွာ္ေပးပါ
- မီးျပင္းရင္ အေရာင္မည္းၿပီး ကြၽမ္းလြယ္တဲ့အတြက္ မီးအေနေတာ္နဲ႔ ေလွာ္တာ အေကာင္းဆံုးပါ
- ေလွာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ သစ္သားေယာင္းမျဖင္႔ အဆက္မျပတ္ ေမႊေမႊေပးပါ
- ဆန္သားအားလံုး ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာၿပီဆိုရင္ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ (သို႔မဟုတ္) လင္ဗန္း ( သို႔မဟုတ္) စေကာထဲကိုထည့္ၿပီး အေအးခံပါ
- အေအးခံထားေသာ ဆန္ေလွာ္မ်ားကို ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္ရန္အတြက္ ေလလံုၿပီး ေျခာက္ေသြ႕ေသာ ဖန္ပုလင္းထဲမွာထည့္ၿပီး လိုအပ္ေသာအခ်ိန္ သံုးႏိူင္ရန္ သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္
- ဆန္ေလွာ္ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဘူး တဗူးခြဲေလာက္ဆို ဆန္ျပဳပ္ျပဳပ္ပါက မိသားစု ၃ေယာက္ လံုေလာက္စြာ အတြက္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment