Sunday, 10 September 2017

ဆန္ေလွာ္ ေလွာ္နည္း






ဒီ​ေန႔မနက္​ အိပ္​ယာက ​ေစာ​ေစာထ အိမ္​စာပါတာ​ေတြလုပ္​ၿပီး အခ်ိန္​ပိ​ု​ေနတာနဲ႔ မုန္​႔ဟင္​းခါးခ်က္​ရင္​ထည္​့ဖို႔ ဆန္​​ေလွာ္​မႈန္​႔နဲ႔ ဆန္​​ေလွာ္​ဆန္​ျပဳပ္​ ျပဳပ္​ခ်င္​ရင္​ အဆင္​သင္​့ ရ​ေအာင္ဆိုျပီး​ ဆန္ကို​​ေလွာ္​ၿပီး အ​ေအးခံ ပုလင္​း​ေလး​ေတြထဲ ထည္​့ၿပီး သိမ္​းထားလိုက္​တယ္။

ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ အလြယ္​တကူ ၀ယ္​လို႔မရႏိုင္​တဲ့​ ေနရာနဲ႔ သန္​႔သန္​႔ျပန္​႔ျပန္​႔ စားခ်င္​သူ​ေတြအတြက္​ အရမ္​းအဆင္​​ေျပတဲ့ နည္​း​ေလးျဖစ္ျပီး face book မွာ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ လုပ္နည္းေလး လာေမးၾကတဲ႔ သူေတြအတြက္ေရာ မသိၾကေသးတဲ႔ သူေတြ အတြက္ပါ ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။​

ျပင္​ဆင္​ပံု

  1. ဆန္​ကို​ေရမ​ေဆးဘဲ အ​ေျခာက္​​ေလွာ္​ဖို႔အတြက္​ အိုးတလံုးထဲကို ထည္​့ပါ
  2. မာမာက​ေတာ့ တခါ​ေလွာ္​ရင္​ ဆန္​​ေလွာ္​ဆန္​ျပဳပ္​ရယ္​ ဆန္​​ေလွာ္​မႈန္​႔ရယ္​အတြက္​ ၃ကီလိုအထုတ္​​ေလး တထုတ္​စာကို ​ေလွာ္​ပါတယ္
  3. စျပီး ေလွာ္ျပီဆိုတာနဲ႔ အသားထူတဲ႔ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  4. အသားပါးတဲ႔ ဒယ္အိုးဆိုရင္ ဆန္ကေသခ်ာ မက်က္ဘဲ ခနေလးနဲ႔ ကြ်မ္းသြားတတ္ပါတယ္
  5. ဒယ္အိုး ပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ႔ျပီးမွ ​ေလွာ္​ေပးပါ
  6. မီးျပင္​းရင္​ အ​ေရာင္​မည္​းၿပီး ကြၽမ္​းလြယ္​တဲ့အတြက္​ မီးအ​ေန​ေတာ္​နဲ႔ ​ေလွာ္​တာ အ​ေကာင္​းဆံုးပါ
  7. ​ေလွာ္​​ေနစဥ္​ အက်က္​ညီ​ေစရန္ သစ္သားေယာင္းမျဖင္႔​ အဆက္မျပတ္  ​ေမႊ​ေမႊ​ေပးပါ
  8. ဆန္​သားအားလံုး ​ေ႐ႊအို​ေရာင္​ သန္​းလာၿပီဆိုရင္​ ဇလံုက်ယ္က်ယ္ (သို႔မဟုတ္​) လင္​ဗန္​း ( သို႔မဟုတ္) စ​ေကာထဲကိုထည္​့ၿပီး အ​ေအးခံပါ
  9. အေအးခံ​ထား​ေသာ ဆန္​ေလွ​ာ္မ်ားကို ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္ရန္အတြက္ ​ေလလံုၿပီး ​ေျခာက္​​ေသြ႕​ေသာ ဖန္​ပုလင္​းထဲမွာထည္​့ၿပီး လိုအပ္​​ေသာအခ်ိန္​ သံုးႏိူင္​ရန္​ သိမ္​းထားႏိူင္​ပါတယ္ 
  10. ဆန္ေလွာ္ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဘူး တဗူးခြဲေလာက္ဆို ဆန္ျပဳပ္ျပဳပ္ပါက မိသားစု ၃ေယာက္ လံုေလာက္စြာ အတြက္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္​။

No comments:

Post a Comment