ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မန္က်ည္းရြက္ ဆားစိမ္ - 450 g
- ပုစြန္ေျခာက္ - ၅က်ပ္သား
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၂လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငရုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းခြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ဆီ ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး - ၂ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဟင္းခတ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- မန္က်ည္းရြက္ ဆားစိမ္ကို ေရစစ္ျပီး ျပင္ထားပါ
- ပုစြန္ေျခာက္ကို အမႈန္႔ႀကိတ္ ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
- ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ငရုတ္သီးမွဳန္႔ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ငရုတ္သီးန႔ံ သင္းလာတာနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊပါ
- ျပီးတာနဲ႕ငါးငံျပာရည္ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ႏွင့္ မန္က်ည္းရြက္ ဆား ငါးငံျပာရည္ႏွင္႔ ဟင္းခတ္မွဳန္တို႔ကို ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ
- မန္က်ည္းရြက္မ်ား အနည္းငယ္ ေျခာက္လာေအာင္ ေမႊေပးပါ
- မန္က်ည္းရြက္ေၾကာ္ ေမႊးလာျပီး မြမြေလး ျဖစ္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး ေမႊးေနတဲ့ မန္က်ည္းရြက္ ငါးပိခ်က္ကို ႏွစ္သက္စြာ စားသံုးဖို႕ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment