ဒီတခါေတာ႔ ေန႔လည္ေန႔ခင္း သားအမိတစ္ေတြ စကားေျပာရင္း စားဖို႔အတြက္ ဝက္နံရိုးေလးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္ စားလို႔ေကာင္းျပီး ေၾကာ္ရတာ လြယ္ကူတဲ႔အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အသားထူေသာ ဝက္နံရိုး - 500 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ ၂ခြက္
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္သာသာ
- ခ်င္းအရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၅ဗူးသာသာ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ရန္
- တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ခ်င္းရည္ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးကာ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ျဖစ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
- မုန္႔ႏွစ္အရမ္းမပ်စ္ အရမ္းမက်ဲေစရန္အတြက္ ေရကိုခ်င္႔ခ်ိန္ထဲ႔ျပီး လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
- ဝက္နံရိုးကို ေရေဆးကာ ေရစစ္ထားျပီး ပံုပါအတိုင္း တစ္လက္မသာသာ အေနေတာ္ တံုးေပးထားပါ
- အရသာ စပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ဝက္နံရိုးကို ႏွစ္ေပးပါ
- ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက ဝက္နံရိုး မုန္႕ႏွစ္လူးကို တစ္တံုးျခင္း ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- မီးအရမ္း မ်ားပါက ဝက္နံရိုးမွာ ကပ္ေနေသာ အသားမ်ား မက်က္ဘဲ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
- ဝက္နံရိုးေၾကာ္ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တဖက္ကို လွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ဝက္နံရိုးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕တြဲဖက္ျပီး စားလို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment