ဒီေန႕ေတာ့ မာမာႀကိဳက္တဲ့ ငါးသားေလးေတြ ေၾကာ္ပါတယ္ ငါးသားေပါက္ကေလးေတြမို႕ ေၾကာ္ျပီးဘဲစားစား အိုးကပ္ေလးခ်က္ျပီးဘဲစားစား စားလို႕အရမ္းေကာင္းသလို အရမ္းလဲ ႀကိဳက္ပါတယ္ ဒီေန႕အတြက္ေတာ့ ငါးသားေလးေတြကို ႂကြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္ျပီး ငါးေၾကာ္ဆီေလးဆမ္းကာ စားမယ္လို႕စိတ္ကူးထားပါတယ္ ထမင္းမိန္မိန္ စားရေအာင္ မာမာတို႕ေတြ ငါးသားေလးေတြကို အတူတူေၾကာ္ၾကရေအာင္။
ငါးသားေလးက အရသာနယ္ျပီးတာနဲ႕ႏွပ္ထားစရာမလိုဘဲ တန္းျပီးေၾကာ္လို႕ရပါတယ္ ငါးအသားက နုလြန္းတဲ့ အတြက္ အရသာ၀င္လြယ္ပါတယ္ ေၾကာ္တဲ့အခါမွာလဲ ဟိုဘက္ဒီဘက္ ခနခန လွန္ေပးစရာ မလိုဘဲ တစ္ဖက္က်က္မွ တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ႏွစ္ဘက္လံုး က်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးရပါမယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးသားေလး - 250 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးသားေလးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ကာ အရသာမ်ား အားလံုးထဲ့ျပီး နယ္ေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ထားျပီး ငါးသားေလးမ်ား ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- ခနခနေမႊေပးရန္ မလိုဘဲ တစ္ဖက္က်က္မွ တဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ
- ဆီစစ္သြားပါက ထမင္းပူပူေလးကို ငါးေၾကာ္ဆီေလးဆမ္းျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment