Wednesday, 13 September 2017

ငါးခြောက်ဟင်း




ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငါးေျခာက္ကို ခ်ဥ္စပ္ေလးခ်က္ျပီး ထမင္းစားရတာ အရမ္းမိန္တတ္တဲ႔ ဟင္းတမယ္မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးေျခာက္ဆီျပန္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးေျခာက္ - 500 g (အသားထူေသာ ငါးေျခာက္ )
  2. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၅လံုး
  3. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၁လုံး
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  6. ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား
  7. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  8. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  9. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ( လိုအပ္မွ ထည္႔ေပးပါ)
  11. ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ငါးေျခာက္ကို ခုတ္ရလြယ္ေစရန္ႏွင္႔ အငံေပါ႔ေစရန္ အေကာင္လိုက္ တနာရီေလာက္ ေရစိမ္ေပးထားပါ
  • ေရစိမ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ ေပ်ာ႔လာတာနဲ႔ တလက္မသာသာေလာက္ အေနေတာ္ ခုတ္ထားေပးပါ
  • ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို ေရာေထာင္းထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး  ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕မီးအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးအေရာေထာင္းတို႔ကို ဆီပူပူမွာ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားေက်လာျပီး အိလာတာနဲ႕ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔အတူ ခုတ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ကို ထည့္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငါးေျခာက္တို႕ကို လံုးမိေအာင္ အထက္ေအာင္ ၃ခါေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ကာ၂မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
  • ဆီသတ္ထားခ်ိန္ အိုးမကပ္ေစရန္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးေျခာက္ဆီသတ္ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ငါးေျခာက္က အစထဲက အငံဓါတ္ပါျပီးသား ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အငံကို ခ်င္႔ခ်ိန္ထည္႔ေပးပါ
  • ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္တာနဲ႔ နံနံပင္ အုပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး နံနံပင္နံ႔ သင္းေနတဲ႔ ငါးေျခာက္ဟင္း  ​ေမႊး​ေမႊး​ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။

No comments:

Post a Comment