ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငါးေျခာက္ကို ခ်ဥ္စပ္ေလးခ်က္ျပီး ထမင္းစားရတာ အရမ္းမိန္တတ္တဲ႔ ဟင္းတမယ္မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ ငါးေျခာက္ဆီျပန္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ငါးေျခာက္ - 500 g (အသားထူေသာ ငါးေျခာက္ )
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးၾကီးၾကီး ၅လံုး
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး ၁လုံး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၂ျပား
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ( လိုအပ္မွ ထည္႔ေပးပါ)
- ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ငါးေျခာက္ကို ခုတ္ရလြယ္ေစရန္ႏွင္႔ အငံေပါ႔ေစရန္ အေကာင္လိုက္ တနာရီေလာက္ ေရစိမ္ေပးထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ ေပ်ာ႔လာတာနဲ႔ တလက္မသာသာေလာက္ အေနေတာ္ ခုတ္ထားေပးပါ
- ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးေပးပါ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႔ကို ေရာေထာင္းထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးေပးပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕မီးအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီး ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္သီးအေရာေထာင္းတို႔ကို ဆီပူပူမွာ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားေက်လာျပီး အိလာတာနဲ႕ ဆား အရသာမွဳန္႔တို႔ႏွင္႔အတူ ခုတ္ထားေသာ ငါးေျခာက္ကို ထည့္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏွင့္ ငါးေျခာက္တို႕ကို လံုးမိေအာင္ အထက္ေအာင္ ၃ခါေလာက္ ေမႊေပးျပီး အဖံုးပိတ္ကာ၂မိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ဆီသတ္ထားခ်ိန္ အိုးမကပ္ေစရန္ေစရန္ အိုးကိုလွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးေျခာက္ဆီသတ္ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- ငါးေျခာက္က အစထဲက အငံဓါတ္ပါျပီးသား ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အငံကို ခ်င္႔ခ်ိန္ထည္႔ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္တာနဲ႔ နံနံပင္ အုပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မီးပိတ္ေပးျပီး နံနံပင္နံ႔ သင္းေနတဲ႔ ငါးေျခာက္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment