Sunday 24 September 2017

ဝက်သား ခရုဆီကြော်


အလုပ္မအားတဲ့ ရက္ေတြမွာ မီးဖိုေဆာင္ထဲ ကေရာေသာပါးဝင္ကာ ျပင္ဆင္ရတာ အရမ္းလြယ္လြန္းတဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းတမယ္အတြက္ ၀က္သားခ႐ုဆီ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဝက္သား - 150 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
  5. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  7. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  8. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  10. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဝက္သားကို ေရေဆးျပီး အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  • ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး ရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဝက္သား ခရုဆီ အရသာမွဳန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ဆား ႏွင္႔ ခရုဆီတို႔ ထည္႔နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါ
  • အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ 
  • ဆီပူတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၀က္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ခပ္ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
  • ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၀က္သား ခ႐ုဆီေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment