အလုပ္မအားတဲ့ ရက္ေတြမွာ မီးဖိုေဆာင္ထဲ ကေရာေသာပါးဝင္ကာ ျပင္ဆင္ရတာ အရမ္းလြယ္လြန္းတဲ႔ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ဟင္းတမယ္အတြက္ ၀က္သားခ႐ုဆီ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဝက္သား - 150 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႔
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ဝက္သားကို ေရေဆးျပီး အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ေရေဆးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး ရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဝက္သား ခရုဆီ အရသာမွဳန္႔ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ဆား ႏွင္႔ ခရုဆီတို႔ ထည္႔နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါ
- အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးပါ
- ဆီပူတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
- ၀က္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ေပးပါ
- ေရခမ္းသြားတာနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ခ်င္းတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထဲ့ေမႊေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းမသြားေအာင္ ခပ္ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
- ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာ ၀က္သား ခ႐ုဆီေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment