Saturday 23 September 2017

ပဲငါးပိအႏွစ္ ၾကက္သားေၾကာ္

 





ဒီတခါေတာ့ ပဲငါးပိအႏွစ္ ေမြွးေမြွးေလးနဲ႔ ၾကက္သားကိုနယ္ကာ စားမိန္ဟင္းေလး တမယ္ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ပဲငါးပိပါရင္ကို ထမင္းက စားလို႕မိန္ျပီးသားမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သား - 150g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္
  • အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တဥ
  • ပဲငါးပိအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း 
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  4. လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ပဲငါးပိအႏွစ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္းတို႕ႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ နယ္ထားပါ
  5. ဆီကို အပူေပးျပီး အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  6. ၾကက္သားက်က္္တာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ မံုလာဥနီတို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
  7. မံုလာဥမ်ား အရမ္းႏူးေအာင္ မေၾကာ္ဘဲ မီးပိတ္ေပးျပီး စားပြဲကို ျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment