ဒီတခါေတာ့ ပဲငါးပိအႏွစ္ ေမြွးေမြွးေလးနဲ႔ ၾကက္သားကိုနယ္ကာ စားမိန္ဟင္းေလး တမယ္ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ပဲငါးပိပါရင္ကို ထမင္းက စားလို႕မိန္ျပီးသားမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သား - 150g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ခ်င္း - လက္တဆစ္
- အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
- ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တဥ
- ပဲငါးပိအႏွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ခ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ပဲငါးပိအႏွစ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္းတို႕ႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ နယ္ထားပါ
- ဆီကို အပူေပးျပီး အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ၾကက္သားက်က္္တာနဲ႕ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ မံုလာဥနီတို႕ ထည့္ေၾကာ္ပါ
- မံုလာဥမ်ား အရမ္းႏူးေအာင္ မေၾကာ္ဘဲ မီးပိတ္ေပးျပီး စားပြဲကို ျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment