Saturday 30 April 2016

ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္


ငါးပိရည္လို႕ ဆိုလိုက္ရင္ တခ်ဳိ႕က ႏွာေခါင္း႐ွဳံ႕ၾကျပီး တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ႀကိဳက္ၾကပါတယ္ မာမာကေတာ့ ငါးပိရည္သာပါရင္ အသားဟင္း မလိုေအာင္ကို ႀကိဳက္သူတေယာက္ပါ။

ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႕ေတာ့ ငါးပိၾကိဳက္ၾကသူ ဘယ္သူမဆို  အားလံုးက်ဳိတတ္တဲ့ ငါးပိရည္က်ဳိျပီး ေဖ်ာ္စ႐ာ ျပင္ဆင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  3. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးကာ အညွာမ်ားျဖဳတ္ျပီး ေလွာ္ထားပါ။
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ။
  3. ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား ညက္ပါက င႐ုတ္သီးအေလွာ္ေတာင့္မ်ားကို ထည့္ေထာင္းပါ။
  4. ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ။
  5. ႏွစ္သက္ရာ တို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment