Saturday, 30 April 2016

ငါးျပဳပ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္စပ္စပ္ေလး


ဒီတခါေတာ့ မည္သည့္ငါးနဲ႕မဆို ေဖ်ာ္စရာေကာင္းေကာင္း လုပ္ႏိူင္မည့္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ ဘာဆာငါးကို ျပဳပ္ျပီး ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တလံုး
  • င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕  - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ဘာဆာငါး - ခပ္ေသးေသး တျပား
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ငါးကို ေရေဆးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္၍ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ေရခမ္းေအာင္ တည္ထားပါ
  2. ငါးပိကို အရည္က်ဳိျပီး အ႐ိုးငင္ကာ ပန္းကန္တခုထဲ ထည့္ထားပါ
  3. ျပဳပ္ထားေသာငါးကို အသားမ်ား ေက်ေအာင္ ေခ်ျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  4. ငါးႏွင့္အတူ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  5. ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ငါးျပဳပ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment