Sunday, 24 April 2016

အုန္းဆီဆမ္း သာဂူျပင္ေမႊးေမႊးေလး




သာဂူက်ဳိခ်ိန္ အခ်ိန္မၾကာေပမဲ့ အိုးေတြခြက္ေတြ ေဆးရတာေတာ့ အလုပ္႐ွဳပ္လြန္းတဲ့ မုန္႕တမ်ဳိးပါ သာဂူက်ဳိနည္းကေတာ့ တင္ျပီးသားမို႕ ထပ္မေရးေတာ့ပါဘူး႐ွင္ အုန္းဆီခ်က္နည္းေလးဘဲ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သာဂူျပင္ - မုန္႕ပြဲျပင္ရန္ တပြဲစာ
  • အုန္းႏို႕ - 50ml
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
အုန္းဆီခ်က္ရန္
  1. အုန္းနို႕ႏွင့္ ဆီ ဆားတို႕ကို အိုးတလံုးထဲထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ႏွင့္ ခ်က္ေပးပါ
  2. ခ်က္ေနစဥ္ အုန္းဆီမ်ား လ်ွံက်တတ္ေသာေၾကာင့္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ
  3. အုန္းႏို႕မ်ား ခမ္းလာျပီး ဆီထဲတြင္ အုန္းႏို႕မ်ား ဥလာျပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. သာဂူျပင္ကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
  2. လွီးထားေသာဂူျပင္ကို ပန္းကန္ျပားတခ်ပ္မွာ ျပင္ေပးထားပါ
  3. အဆင္သင့္ ျပင္ထားေသာ သာဂူျပင္ေပၚသို႕  ခ်က္ထားေသာ အုန္းဆီကို ဆမ္းေပးကာ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႕ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ သာဂူျပင္အုန္းဆီဆမ္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment