Tuesday 5 April 2016

ပုဇွန်ကင်


တေန႕တာအတြက္ ဘာဟင္းခ်က္ရမလဲ စဥ္းစားမိေလတိုင္း ကိုယ္စားခ်င္တာက ခ်ဥ္ငံစပ္ ခ်က္ျဖစ္တာက ဟင္းအခ်ဳိေတြ မ်ားပါတယ္ ဒါေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရေအာင္ ပုဇြန္ကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့နဲ႕ အရသာနယ္ကာ ေမႊးေမႊးေလး ကင္လိုက္ပါတယ္ ျပင္ဆင္နည္းနဲ႕ ကင္နည္းေလးက အရမ္းလြယ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၅ေကာင္
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
  3. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. ပုဇြန္သီတံ - ၃ေခ်ာင္း
  6. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး အျမွီး ေခါင္း ေၾကာဖက္မွ အမဲေၾကာင္းကို ထုတ္ေပးပါ
  • အားလံုးသန္႕စင္ျပီးပါက ေရႏွင့္ထပ္ျပီး ေဆးေပးပါ
  • ေရေဆးထားေသာ ပုဇြန္ကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  • သီတံကို ေရတနာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • ပုဇြန္အရသာ ၀င္ေလာက္ျပီဆိုတာနဲ႕ သီတံတခုမွာ ပုဇြန္၅ေကာင္စီ သီေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ကင္မည့္အိုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ အိုးကို ဆီသုတ္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ပုဇြန္ကို ထည့္ကင္ေပးပါ
  • ပုဇြန္အေကြး ငါးအေႏြးဆိုသလိုပါဘဲ တဖက္ကို တမိနစ္ခြဲစီေလာက္ဘဲ ကင္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ကင္ျပီးတာနဲ႕ ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္မည့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ပုဇြန္ကင္ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
အကင္အိုး မ႐ွိက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးႏွင့္ ကင္ႏိူင္သလို မီးေသြးမီးဖိုေပၚတို႕မွာ ကင္ေပးႏိူင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment