Tuesday, 5 April 2016

ျပည္ႀကီးငါး င႐ုတ္ေကာင္း တန္ပူရာေၾကာ္



ေန႕လည္ေန႕ခင္း အစာေျပစားရေအာင္ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတဲ့ ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးပါ မြမြေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ျပည္ႀကီးငါး အေကာင္ႀကီးႀကီး - ႏွစ္ေကာင္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုး
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆား - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တ၀က္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုးသာသာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ျပည္ႀကီးငါးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အ၀တ္စသန္႕သန္႕ သို႕မဟုတ္ paper towel ႏွင့္သုတ္ကာ အေျခာက္ခံေပးပါ
  • ေရေျခာက္ပါက အေနေတာ္ အတံုးလိုက္လွီးေပးပါ
  • ဆား အရသာမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ႏွင့္ လူးေပးပါ
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ပန္းကန္ျပားထဲ ထည့္ျပီး ျပည္ႀကီးငါးကို တတံုးျခင္းကပ္ေအာင္ လွိမ့္ေပးပါ
  • အားလံုးကို အမွဳန္႕ႏွင့္ ကပ္လွိမ့္ျပီးပါက. ပိုေနေသာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ျပည္ႀကီးငါးအတံုးေလးမ်ား တတံုးျခင္း လူးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ဆီကိုပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက မီးကိုအေနေတာ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ ျပည္ႀကီးငါး အတံုးေလးေတြကို တခုျခင္းထည့္ေၾကာ္ပါ
  • ျပည္ႀကီးငါး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းတာနဲ႕ ခ်က္ျခင္းဆယ္ျပီး ဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္တာနဲ႕. ျပည္ႀကီးငါးေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment