Saturday 30 April 2016

ၾကက္သြန္နီမီးဖုတ္ေထာင္း ငါးပိရည္ေဖ်ာ္


ၾကက္သြန္နီ မီးဖုတ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းက မာမာ့အေမ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ ေဖ်ာ္နည္းပါ ေမႊးျပီးခ်ဳိေနတာမို႕ ေဖ်ာ္စားၾကည့္ရေအာင္ ၾကက္သြန္နီ မီးဖုတ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


  1. ငါးပိရည္က်ဳိျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုး
  2. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္နီ  - ခပ္ေသးေသး ၃လံုး
  4. ပုဇြန္ေလွာ္ - ၃ေကာင္
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို အခြံမခြာဘဲ အလံုးလိုက္ အခြံမ်ားကြ်မ္းတဲ့ထိ မီးဖုတ္ထားပါ
  2. မီးဖုတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ေရထဲခနေအးေအာင္စိမ္ျပီး အခြံကို ခြာထားပါ
  3. ပုဇြန္ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ေလွာ္ကာ အခြံခြာထားပါ
  4. ငါးပိရည္ကို က်ဳိထားျပီး အ႐ိုးငင္ကာ ပန္းကန္တခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
  5. အခြံခြာထားေသာ ပုဇြန္ကိုအရင္ေထာင္းျပီး ၾကက္သြန္နီကို မညက္တညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
  6. ေထာင္းျပီးသားမ်ားႏွင့္အတူ င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ေရာျပီး ငါးပိရည္ပန္းကန္ထဲထည့္ကာ ေဖ်ာ္ေပးပါ
  7. ႏွစ္သက္ရာတို႕စရာမ်ားႏွင့္ ထမင္းမိန္မိန္ သံုးေဆာင္ႏိူင္မဲ့ ၾကက္သြန္နီမီးဖုတ္ ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment